Αρχική Ειδήσεις Η Ιαπωνία καθυστερεί την προσγείωση διαστημικού σκάφους σε βραχώδη αστεροειδή

Η Ιαπωνία καθυστερεί την προσγείωση διαστημικού σκάφους σε βραχώδη αστεροειδή

0
asteroid ryugu
Διαφήμιση

Η διαστημική αντιπροσωπεία της Ιαπωνίας καθυστερεί την πτώση ενός διαστημικού σκάφους σε έναν αστεροειδή επειδή οι επιστήμονες χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να βρουν μια ασφαλή περιοχή προσγείωσης στην εξαιρετικά βραχώδη επιφάνεια.
Το διαστημικό σκάφος Hayabusa2 εγκατέλειψε τη Γη το 2014 και ταξίδεψε 280 εκατομμύρια χιλιόμετρα (170 εκατομμύρια μίλια) στην περιοχή του αστεροειδούς Ryugu, στην οποία έφτασε τον Ιούνιο.
Η Ιαπωνική Υπηρεσία Αεροδιαστημικής Διερεύνησης σκοπεύει να επιχειρήσει τρεις συνοπτικές προσγειώσεις στο Ryugu για να συλλέξει δείγματα με την ελπίδα να αποκτήσουν στοιχεία για την προέλευση του ηλιακού συστήματος και τη ζωή στη Γη.
Οι επιστήμονες αναλύουν δεδομένα που συγκέντρωσε το Hayabusa2 όταν μετακινήθηκε κοντά στον αστεροειδή για να απελευθερώσει τρεις τροχούς, καθώς και εικόνες και άλλα δεδομένα που συλλέχθηκαν από τους δρομείς, για να προσδιοριστεί το καλύτερο σημείο προσγείωσης.
Δύο ιαπωνικοί δρομολογητές Minerva II-1 προσγειώθηκαν με επιτυχία στον αστεροειδή το Σεπτέμβριο και ένας γερμανο-γαλλικός δρομολογητής MASCOT προσγειώθηκε την περασμένη εβδομάδα. Όλοι έχουν στείλει εικόνες και δεδομένα επιφάνειας.
Το Hayabusa2 θα δοκιμάσει προσεγγίσεις κοντά στον άξονα του αστεροειδή αργότερα αυτό το μήνα και θα αποκτήσει περισσότερα δεδομένα. Η πρώτη πραγματική προσγείωσή του αναμένεται στα τέλη Ιανουαρίου ή αργότερα.
Οι αστεροειδείς, οι οποίοι περιστρέφονται γύρω από τον ήλιο αλλά είναι πολύ μικρότεροι από τους πλανήτες, συγκαταλέγονται μεταξύ των παλαιότερων αντικειμένων του ηλιακού συστήματος και μπορούν να εξηγήσουν πώς εξελίχθηκε η Γη, συμπεριλαμβανομένου του σχηματισμού των ωκεανών και της έναρξης της ζωής.

Διαφήμιση