Αρχική Επιχειρείν Συμμετοχή της ΕΕΔΣΑ στο Ecocity Forum στη Θεσσαλονίκη

Συμμετοχή της ΕΕΔΣΑ στο Ecocity Forum στη Θεσσαλονίκη

0
ΕΕΔΣΑ
Διαφήμιση

Μεγάλο ενδιαφέρον προσέλκυσε η συμμετοχή της ΕΕΔΣΑ στο Ecocity Forum – «Κυκλική Οικονομία στις Έξυπνες Πόλεις» που πραγματοποιήθηκε 3-5 Οκτωβρίου 2018 στη Θεσσαλονίκη.

Η ΕΕΔΣΑ εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρό της κ. Α.Κατσιάμπουλα, στη συνεδρία με τίτλο: “Ενέργεια από τα Απορρίμματα & Κυκλική Οικονομία”. Συντονιστής της συνεδρίας, ο καθηγητής ΕΜΠ κ. Κ. Αραβώσης ενώ παρουσιάσεις πραγματοποιήθηκαν από τον καθηγητή ΑΠΘ κ. Ν. Μουσιόπουλο και τον εκπρόσωπο του European Environmental Bureau κ. Piotr Barczak.

Την τρίτη μέρα η ΕΕΔΣΑ οργάνωσε και συντόνισε Workshop με τίτλο: “Η πρόληψη και η διαχείριση αποβλήτων ως συμπληρωματικοί πυλώνες της κυκλικής οικονομίας στην ΕΕ” με συντονιστή τον Εντεταλμένο Αντιπρόεδρο για θέματα Βιομηχανικής Συμβίωσης της ΕΕΔΣΑ κ. Α. Λουκάτο.

Τις θέσεις της ΕΕΔΣΑ παρουσίασε ο Αντιπρόεδρος της ΕΕΔΣΑ κ. Γ. Ηλιόπουλος ενώ ιδιαιτέρως σημαντική ήταν η παρουσίαση του οράματος του Πρόεδρου του ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας και μέλος του ΔΣ της ΕΕΔΣΑ κ. Μ. Γεράνη για ένα νέο σύγχρονο τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων της περιοχής με σχεδόν μηδενική ταφή.

Στον ισορροπημένο διάλογο συμμετείχε ο κ. Piotr Barczak, εκπρόσωπος του European Environmental Bureau αλλά και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Πλαστικού κ. Δ. Σύρμoς.

Η ΕΕΔΣΑ παρουσίασε τις θέσεις της και αντάλλαξε απόψεις με τους συμμετέχοντες σε ένα συνεργατικό πνεύμα διαμόρφωσης ενός φιλόδοξου αλλά και συγχρόνως ρεαλιστικού οδικού χάρτη ενεργειών της χώρας. Παρόντες στο workshop μεταξύ άλλων ο καθηγητής κ. Σκούλος και η Αντιπρόεδρος της EEB κ. Χ. Κονταξή (Δίκτυο Μεσόγειος SOS).

Τα συμπεράσματα του συνεδρίου και οι παρουσιάσεις θα ανακοινωθούν από τους διοργανωτές του συνεδρίου Ecocity Forum 2018: https://www.ecocityforum.eu/

 

Διαφήμιση