Αρχική Επιχειρείν Ο TAP συμβάλλει στην «αναγέννηση» της απασχόλησης στους Δασικούς Συνεταιρισμούς Νεστορίου

Ο TAP συμβάλλει στην «αναγέννηση» της απασχόλησης στους Δασικούς Συνεταιρισμούς Νεστορίου

0
IMG 6367

Την περιφερειακή ανάπτυξη και τη βιώσιμη διαχείριση των δασών στην ορεινή περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, όπου η υλοτομία και άλλες δασικές πρακτικές αποτελούν βασικό κλάδο απασχόλησης, προωθεί ο Διαδριατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου (ΤΑΡ AG) με τη χρηματοδότηση πέντε νέων διαχειριστικών μελετών για τα δάση, οι οποίες παραδόθηκαν και επισήμως στο Δήμο Νεστορίου σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 8 Οκτωβρίου 2018, στην αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης «Άννα Σταμπουλτζή-Παπαρίζου».

TAP
Από αριστερά: Κατερίνα Μουζουράκη, Μιχάλης Γκοσλιόπουλος, Βασίλειος Μιχελάκης, Πασχάλης Γκέτσιος, Μαρία Αντωνίου

Η χρηματοδότηση των νέων μελετών επιτρέπει στους περίπου 20 τοπικούς δασικούς συνεταιρισμούς να συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους κατά τρόπο περιβαλλοντικά βιώσιμο για τα επόμενα 10 χρόνια τουλάχιστον, ενώ εξασφαλίζει επίσης απασχόληση στα συναφή επαγγέλματα των μετατοπιστών και οδηγών φορτηγών.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι επικεφαλής των δημοτικών και περιφερειακών αρχών, κκ. Γκέτσιος, Μιχελάκης και Καρυπίδης, καθώς και η βουλευτής Καστοριάς Μαρία Αντωνίου, οι οποίοι στο χαιρετισμό τους ευχαρίστησαν τον αγωγό ΤΑΡ για τη σημαντική δωρεά και εξήραν τη συμβολή του στην υποστήριξη των τοπικών κοινωνιών.

IMG 6285
Εκδήλωση παράδοσης των νέων Διαχειριστικών Μελετών Δασών στο Δήμο Νεστορίου

Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Νεστορίου, Πασχάλης Γκέτσιος, αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία της δωρεάς που εξοικονόμησε χρήματα στο Δήμο και εξασφάλισε απασχόληση στους δασικούς συνεταιρισμούς της περιοχής.

IMG 6342
Από αριστερά: Μαρία Αντωνίου, Θόδωρος Καρυπίδης

Η βουλευτής Καστοριάς κα Αντωνίου, από την πλευρά της, στάθηκε στην προστιθέμενη αξία που φέρνουν τα προγράμματα τα οποία υλοποιεί ο ΤΑΡ στη Δυτική Μακεδονία, και ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, Βασίλειος Μιχελάκης, τόνισε ότι ο ΤΑΡ είναι συνώνυμο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στη Βόρεια Ελλάδα γενικότερα.

IMG 6324
Από αριστερά: Βασίλειος Μιχελάκης, Πασχάλης Γκέτσιος, Μαρία Αντωνίου, Θόδωρος Καρυπίδης

Ο Θόδωρος Καρυπίδης, Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, χαρακτήρισε τον ΤΑΡ αγωγό «φιλίας, συνεργασίας και ευθύνης», ενώ τις ευχαριστίες του εξέφρασε και εκπρόσωπος των δασικών συνεταιρισμών, των οποίων τα 300 συνολικά μέλη θα συνεχίσουν να δραστηριοποιούνται στο Νεστόριο χάρη στις ενημερωμένες Διαχειριστικές Μελέτες.

Picture5
Από αριστερά: Πασχάλης Γκέτσιος, Θόδωρος Καρυπίδης, Μαρία Αντωνίου, Βασίλειος Μιχελάκης, Μιχάλης Γκοσλιόπουλος, Κατερίνα Μουζουράκη

Τον ΤΑΡ εκπροσώπησαν η Διευθύντρια Επικοινωνίας για την Ελλάδα, Κατερίνα Μουζουράκη, και ο υπεύθυνος τοπικών κοινωνιών για τη Δυτική Μακεδονία, Μιχάλης Γκοσλιόπουλος, οι οποίοι ενέταξαν την πρωτοβουλία στο πλαίσιο των εκτεταμένων κοινωνικών και περιβαλλοντικών επενδύσεων που υλοποιούνται στις κοινότητες της Βόρειας Ελλάδας από τις οποίες διέρχεται ο αγωγός.

Picture6
Οι εκπρόσωποι του ΤΑΡ, Κατερίνα Μουζουράκη και Μιχάλης Γκοσλιόπουλος
Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here