Αρχική Επιχειρείν Energean: Εισαγωγή στο χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ

Energean: Εισαγωγή στο χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ

0
Energean
Διαφήμιση

H Energean Oil and Gas plc (LSE: ENOG) αναμένει ότι η διαδικασία της Δευτερεύουσας Εισαγωγής της μετοχής της στο Χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ θα ολοκληρωθεί στις 29 Οκτωβρίου 2018. Η Energean αναμένει ότι η μετοχή θα συμπεριληφθεί στους δείκτες ΤΑ-90 και TA-Oil & Gas.

Ο δείκτης TA-90 απαρτίζεται από τις μετοχές των μεγαλύτερων σε κεφαλαιοποίηση εταιρειών που έχουν εισαχθεί στο Χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ και δεν έχουν συμπεριληφθεί στον δείκτη TA-35 Index.

Οι μετοχές της Energean θα εξακολουθήσουν να τελούν υπό διαπραγμάτευση στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου και θα είναι πλήρως μεταβιβάσιμες και ανταλλάξιμες μεταξύ των δύο αγορών. Με την Δευτερεύουσα Εισαγωγή, η εταιρεία δεν προχωρεί σε έκδοση νέων μετοχών.

Η Energean επέλεξε την Δευτερεύουσα Εισαγωγή της μετοχής στο Χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ με στόχο:

-Να δώσει τη δυνατότητα σε ένα ευρύτερο φάσμα επενδυτών να αποκτήσουν πρόσβαση σε ένα αναπτυξιακό story στον τομέα των υδρογονανθράκων.

-Να διευρύνει τη μετοχική της βάση, βελτιώνοντας την ρευστότητα και την εμπορευσιμότητα των μετοχών της.

-Να υλοποιήσει τη σχετική δέσμευση που η εταιρεία είχε αναλάβει με την Δημόσια Εγγραφή στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Ο κ. Μαθιός Ρήγας, Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Energean, δήλωσε σχετικά:

«Η αγορά του Ισραήλ αποτελεί βασικό συντελεστή του χαρτοφυλακίου μας, ενώ έχουμε δρομολογήσει την έναρξη παραγωγής μέσω της μοναδικής στην Ανατολική Μεσόγειο Πλωτής Μονάδας Παραγωγής, Αποθήκευσης και Εκφόρτωσης(FPSO) στο πρώτο τρίμηνο του 2021.

Έχουμε ήδη εξασφαλίσει συμβόλαια προμήθειας 4,2 δισεκ. κυβικών μέτρων αερίου ετησίως στην αναπτυσσόμενη Ισραηλινή αγορά, συμβάλλοντας στη διαφοροποίηση των πηγών και την ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού.

Οι νέες μας συμφωνίες πώλησης αερίου θα έχουν ως στόχο τόσο την εγχώρια αγορά όσο και τις εξαγωγές στις σημαντικότερες αγορές της ευρύτερης περιοχής.

Η εισαγωγή της μετοχής της Energean στο Χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ ικανοποιεί μία ακόμη δέσμευση προς τους μετόχους μας, ενώ είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που προσφέρουμε πρόσβαση στη μετοχή μας σε μία ευρύτερη δεξαμενή από επενδυτές».

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΟ TAP συμβάλλει στην «αναγέννηση» της απασχόλησης στους Δασικούς Συνεταιρισμούς Νεστορίου
Επόμενο άρθροΤο εμπόριο των ψαριών ήταν βασική οικονομική πηγή στη Μεσόγειο πριν 3.500 χρόνια