Αρχική Άσκηση Νέα μελέτη δείχνει πως μόλις ένα στα 30 παιδιά ασκούνται καθημερινά

Νέα μελέτη δείχνει πως μόλις ένα στα 30 παιδιά ασκούνται καθημερινά

0
kids

Νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τα πανεπιστήμια του Έξετερ και του Πλύμουθ, αναφέρει πως μόλις το ένα στα 30 παιδιά κάνει το συνιστώμενο ποσό καθημερινής σωματικής δραστηριότητας.

Οι οδηγίες από τον επικεφαλής ιατρικό διευθυντή λένε ότι οι άνθρωποι ηλικίας από πέντε έως 18 ετών πρέπει να κάνουν τουλάχιστον 60 λεπτά «μέτριας έως έντονης έντασης σωματικής άσκησης» κάθε μέρα.

Η μελέτη, ωστόσο, διαπίστωσε ότι παρόλο που σχεδόν το ένα τρίτο (30,6%) πέτυχε κατά μέσο όρο 60 λεπτά την ημέρα, μόλις 3,2% το έκαναν καθημερινά.
Τα επίπεδα δραστηριότητας μεταξύ των κοριτσιών ήταν ακόμη χαμηλότερα, μόλις το 1,2% χτύπησε το στόχο των 60 λεπτών την ημέρα – σε σύγκριση με το 5,5% των αγοριών.

“Προηγούμενες μελέτες βασισμένες στη μέση δραστηριότητα είναι πιθανό να έχουν υπερεκτιμήσει το ποσοστό των παιδιών που ανταποκρίνονται στις συστάσεις”, δήλωσε η Δρ Lisa Price, του Πανεπιστημίου του Exeter.

“Δεν γνωρίζουμε αν κατά μέσο όρο 60 λεπτά την ημέρα θα είναι διαφορετική από πλευράς αποτελεσμάτων υγείας σε σύγκριση με 60 λεπτά την ημέρα. Χρειάζεται περισσότερη έρευνα για να εξεταστεί αυτό”, καταλήγει η κα.Price.

Το έγγραφο,  δημοσιεύτηκε στην “Journal of Physical Activity and Health” υπό τον τίτλο: “Υπερτιμάμε την επικράτηση της σωματικής δραστηριότητας στα παιδιά;”

Επιμέλεια Κειμένου: Κατερίνα Καλτσά

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here