Αρχική Έξυπνα & Οικονομικά Κοινό κρυολόγημα: έξυπνες συμβουλές για άμεση αντιμετώπιση

Κοινό κρυολόγημα: έξυπνες συμβουλές για άμεση αντιμετώπιση

0
medications 257346 960 720
Διαφήμιση

Το κοινό κρυολόγημα είναι μία ήπιας μορφής νόσος του ανωτέρου αναπνευστικού που προσβάλλει κυρίως την μύτη με συνάχι, ρινική συμφόρηση και καταρροή, πονόλαιμο, βήχα, πυρετό, πονοκέφαλο και κόπωση, η οποία δεν έχει κάποια θεραπεία με ιατρικά φάρμακα. Επομένως η αντιμετώπιση των συμπτωμάτων του μπορεί να πραγματοποιηθεί  με ορισμένες φυσικές λύσεις.

Η εχινάκεια εδώ και αιώνες διαθέτει θεραπευτικές δράσεις που χρησιμοποιούνται με ιδιαίτερη επιτυχία ενώ συμβάλλει και στην προστασία του οργανισμού ακόμα και πριν την προσβολή του από κρύωμα ή γρίπη. Σε μορφή κάψουλας ή σε αφέψημα η εχινάκεια ενισχύει την παραγωγή λευκών αιμοσφαιρίων, τα οποία αναπτύσσονται με στόχο την καταστολή των λοιμώξεων στον οργανισμό.

Ο ψευδάργυρος τον οποίο καταναλώνουμε μέσα από το μοσχάρι, το χοιρινό, τα κάσιους, τα αμύγδαλα και τα ρεβίθια καλύπτει εύκολα τις ανάγκες του οργανισμού μας για τόνωση καθώς με την βοήθεια του οι μηχανισμοί ανοσίας και ανάπλασής του ενισχύονται για να επιτευχθεί ταχύτερη ανάρρωση.

Το τσάι με πιπερόριζα για όσους δεν αγαπούν το κλασικό αλλά χρήσιμο χαμομήλι ή το πράσινο τσάι συνιστά μία καλή εναλλακτική επιλογή, η οποία χάρης την πικάντικη σύστασή του μπαχαρικού συμβάλλει στην αντιμετώπιση της ρινικής συμφόρησης.

Η χρήση άλλων μπαχαρικών στο φαγητό ή σε αφέψημα μπορούν να συνεισφέρουν με πολλαπλούς τρόπους στην ανακούφιση από τα συμπτώματα του κρυολογήματος. Όπως και η πιπερόριζα έτσι και η κανέλα, το γαρύφαλλο έχουν αντιοξειδωτική δράση. Επίσης ο κουρκουμάς είτε σε ρόφημα είτε στο φαγητό είναι αντιφλεγμονώδης  ενώ αποτελεί ιδανικό συμπλήρωμα διατροφής.

Τα φυσικά φάρμακα, όπως η σούπες και το τσάι με λεμόνι και μελι, που κάθε παραδοσιακή νοικοκυρά θα σου προτείνει και όχι άδικα αποτελούν πρωταρχικό μέσο για την καταπολέμηση της ασθένειας. Η δράση τους είναι άμεση καθώς τα συμπτώματα του κρυώματος εξασθενούν αισθητά με την μείωση της βλέννας, ενώ το μέλι στο ρόφημα δρα κατά των μικροβίων, το λεμόνι διασπά την βλέννα και τα λαχανικά ενισχύουν τις ανοσοποιητικές λειτουργίες του οργανισμού.

Το χλιαρό θαλασσινό νερό σπάει το «μπούκωμα» ενώ απομακρύνει τα μικρόβια από την μύτη.  Με ¼ κουταλάκι αλάτι, ¼ κουταλάκι μαγειρική σόδα σε 200 γρ. ζεστό νερό σε κάθε ρουθούνι με ψεκασμό δύο έως τρείς φορές το πρόβλημα την ρινική συμφόρησης αντιμετωπίζεται σημαντικά.

Ο υγιής ύπνος προλαμβάνει και αντιμετωπίζει τις ασθένειες. Χωρίς υπερβολές, καθώς η πολύωρη ξεκούραση ρίχνει την διάθεση και ο οργανισμός «πέφτει» , με πρόγραμμα και το απαιτούμενο οκτάωρο το βράδυ χωρίς ξενύχτια θα βοηθήσει τον οργανισμό να ανακάμψει αλλά και να παραμείνει υγιής και ακμαίος.

Τέλος , είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι τα ενοχλητικά συμπτώματα του κρυώματος οφείλονται κατά κύριο λόγο στην προσπάθεια του οργανισμού να αντιμετωπίσει τα μικρόβια. Ο πυρετός και η  ρινόρροια αποτελούν συμμάχους του ανοσοποιητικού μας στην μάχη ενάντια του κρυώματος. Η άμεση λοιπόν καταστολή του μέτριου πυρετού με αντιπυρετικά και αντίστοιχα καταπραϋντικά δεν θα βοηθήσουν στην οριστική αντιμετώπιση του κρυώματος. Συνεπώς, ο μέτριος πυρετός για δύο μέρες  χωρίς την άμεση φαρμακευτική παρέμβασή μας, θα συμβάλλει στην ταχύτερη εξάλειψη του κρυώματος από τον οργανισμό μας.

Διαφήμιση