Αρχική Περιβάλλον Η κιβωτός των μικροβίων 

Η κιβωτός των μικροβίων 

0
Microbes
Διαφήμιση
Μια ομάδα ερευνητών της Πανεπιστημίου Rutgers-New Brunswick καλεί στη δημιουργία ενός παγκόσμιου θησαυρού μικροφυοφίλων για την προστασία της μακροπρόθεσμης υγείας της ανθρωπότητας.
Μια τέτοια κιβωτός από ευεργετικά μικρόβια θα συγκεντρωθεί από ανθρώπινους πληθυσμούς των οποίων τα μικροβιοκτόνα δεν συμβιβάζονται με τα αντιβιοτικά, επεξεργασμένες δίαιτες και άλλες ασθένειες της σύγχρονης κοινωνίας, οι οποίες συνέβαλαν στην τεράστια απώλεια μικροβιακής ποικιλότητας και στην αύξηση των προβλημάτων υγείας. Το ανθρώπινο μικροβιοκτόνο περιλαμβάνει τρισεκατομμύρια μικροσκοπικούς οργανισμούς που ζουν μέσα και πάνω στο σώμα μας, συμβάλλοντας στην υγεία μας με χιλιάδες τρόπους.
Οι ερευνητές, περιγράφουν την πρότασή τους αυτή την εβδομάδα στο περιοδικό Science, και την παρομοιάζουν με το Svalbard Global Seed Vault, τη μεγαλύτερη συλλογή ποικιλιών καλλιεργειών παγκοσμίως που δημιουργήθηκε σε περίπτωση φυσικών ή ανθρωπογενών καταστροφών.
“Αντιμετωπίζουμε μια αυξανόμενη παγκόσμια κρίση για την υγεία, η οποία απαιτεί να συλλέξουμε και να διατηρήσουμε την ποικιλομορφία της ανθρώπινης μικροβιοτότητας  όσο ακόμα υπάρχει”, δήλωσε η Maria Gloria Dominguez-Bello, επικεφαλής συγγραφέας και καθηγήτρια στο τμήμα Rutgers-New Brunswick Βιοχημεία και Μικροβιολογία και Τμήμα Ανθρωπολογίας.
“Αυτά τα μικρόβια εξελίχτηκαν μαζί με τους ανθρώπους για εκατοντάδες χιλιετίες, μας βοηθούν να χωνέψουμε τα τρόφιμα, να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα και να προστατευτούμε από τα εισβάλλοντα μικρόβια. “
Η Dominguez-Bello και οι συνάδελφοί της – ο Rob Knight του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Σαν Ντιέγκο, ο Jack A. Gilbert του Πανεπιστημίου του Σικάγου και ο Martin J. Blaser του Ιατρικού Κέντρου Langone στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, δήλωσαν ότι μπορεί να είναι εφικτό μια μέρα να προλαμβάνουν την ασθένεια επαναφέροντας τα χαμένα μικρόβια. Αλλά αυτό θα μπορούσε να συμβεί μόνο εάν οι ερευνητές συγκεντρώσουν πρώτα τα ευεργετικά μικρόβια από απομακρυσμένους Λατινοαμερικάνους και Αφρικανούς πληθυσμούς που έχουν τη μεγαλύτερη μικροβιοτική ποικιλομορφία πριν βιώσουν επίσης τις επιπτώσεις της αστικοποίησης.
Μια διεθνής προσπάθεια, συμπεριλαμβανομένης της σημαντικής χρηματοδότησης, θα χρειαζόταν για τη συλλογή και αποθήκευση των συλλεγόμενων μικροβίων σε ένα παγκόσμιο αποθετήριο.
Διαφήμιση