Αρχική Υγεία - Διατροφή Η αύξηση της θερμοκρασίας επηρεάζει την ψυχική υγεία

Η αύξηση της θερμοκρασίας επηρεάζει την ψυχική υγεία

0
mental health
Διαφήμιση

Τα προβλήματα ψυχικής υγείας θα αυξηθούν καθώς οι θερμοκρασίες αυξάνονται εξαιτίας της αλλαγής του κλίματος, σύμφωνα με νέα μελέτη. Οι ερευνητές δήλωσαν ότι η αύξηση της μέσης θερμοκρασίας κατά 1 βαθμό Κελσίου (1,8 βαθμούς Fahrenheit), συνδέεται με τα υψηλότερα ποσοστά ψυχικής υγείας.

“Δεν γνωρίζουμε ακριβώς γιατί οι υψηλές θερμοκρασίες προκαλούν προβλήματα ψυχικής υγείας”, δήλωσε στο CNN ο συγγραφέας Nick Obradovich, ερευνητής στο εργαστήριο Media Lab του Massachusetts Institute of Technology.

“Για παράδειγμα, ο κακός ύπνος λόγω των θερμών θερμοκρασιών είναι αυτό που προκαλεί προβλήματα ψυχικής υγείας; Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε για να υπολογίσουμε με ακρίβεια τι το προκαλεί αυτό”, ανέφερε ο Obradovich.

Στη μελέτη, οι ερευνητές συγκρίνουν τα στοιχεία που αφορούν την ψυχική υγεία από περίπου 2 εκατομμύρια Αμερικανούς με ημερήσια δεδομένα για το διάστημα από το 2002 έως το 2012, ανέφερε το CNN.

Οι πιο ευάλωτοι σε προβλήματα ψυχικής υγείας που προκλήθηκαν από τις αυξανόμενες θερμοκρασίες περιλάμβαναν άτομα με υπάρχουσες συνθήκες ψυχικής υγείας, άτομα με χαμηλότερα εισοδήματα και γυναίκες.

Τα ευρήματα είναι σύμφωνα με την πρόσφατη δουλειά άλλων επιστημόνων, του Δρ. Jonathon Patz, καθηγητή και διευθυντή του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Υγείας στο Πανεπιστήμιο Wisconsin-Madison.
Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Proceedings of the National Academy of Sciences.

Διαφήμιση