Αρχική Ειδήσεις Φτάνοντας στη ρίζα των μυστικών της λεβάντας

Φτάνοντας στη ρίζα των μυστικών της λεβάντας

0
leva
Διαφήμιση

Μια ομάδα ερευνητών, συμπεριλαμβανομένου του Soheil Mahmoud του UBC, ανέλυσε πρόσφατα το γονιδίωμα της λεβάντας και εντόπισε την πλήρη γενετική σύνθεση του.
Ο Mahmoud, αναπληρωτής καθηγητής βιολογίας στο UBC Okanagan, λέει ότι η λεβάντα έχει πολλές χρήσεις, από τα αιθέρια έλαια, μέχρι τα αρώματα, την προσωπική υγιεινή και τη φαρμακευτική βιομηχανία.
Η μελέτη αυτή θέλει να απαντήσει σε ερωτήματα όπως γιατί η λεβάντα είναι ανθεκτική στην ξηρασία και στους επιβλαβείς οργανισμούς.
Χάρη στο έργο του καθηγητή Ping Liang από το Πανεπιστήμιο Brock και του διδακτορικούς φοιτητής Radesh N Malli, η ομάδα ανέλυσε το γονιδίωμα της λεβάντας, δημιουργώντας νέες οδούς για περαιτέρω ανάπτυξη και έρευνα.
“Ο καλύτερος τρόπος για να περιγράψουμε τα ευρήματά μας είναι ότι χτίσαμε τον χάρτη πορείας για την ανακάλυψη των γενετικών στοιχείων που ορίζουν τη λεβάντα. Τώρα οι ερευνητές μπορούν να ακολουθήσουν τον χάρτη μας και να πάνε στην έρημο και να εξερευνήσουν ακόμα περισσότερο”, λέει ο Mahmoud.
Ο Mahmoud εξηγεί επίσης ότι η αλληλουχία του γονιδιώματος μπορεί να βοηθήσει τους ερευνητές να βελτιώσουν το φυτό. Για παράδειγμα, πολλά είδη λεβάντας υψηλής απόδοσης παράγουν πραγματικά κάποια ανεπιθύμητα στοιχεία, όπως η καμφορά.
Οι ερευνητές θέλουν να μάθουν πώς να παράγουν τα επιθυμητά έλαια χωρίς να αυξάνουν τις ποσότητες των ανεπιθύμητων συστατικών. Μπορούν να το κάνουν αυτό μέσω της στοχευμένης αναπαραγωγής και της βιοτεχνολογίας των φυτών, αλλά το πρώτο βήμα είναι να κατανοήσουμε πλήρως τα μοριακά στοιχεία που ελέγχουν την παραγωγή των συστατικών αιθέριων ελαίων της λεβάντας.

Διαφήμιση