Αρχική Ειδήσεις Ανακαλύφθηκε παιδί με “ταφή βαμπίρ” στην Ιταλία

Ανακαλύφθηκε παιδί με “ταφή βαμπίρ” στην Ιταλία

0
Vampire burial
Διαφήμιση

Οι αρχαιολόγοι βρήκαν τα ερείπια ενός 10χρονου παιδιού με μια πέτρα στο στόμα του σε ένα ιταλικό νεκροταφείο του 5ου αιώνα. Πιστεύουν ότι η πέτρα προοριζόταν να κρατήσει το παιδί να ανέβει από τους νεκρούς και να εξαπλώνει την ελονοσία στους ζωντανούς.
Τα σκελετικά υπολείμματα, που αποκαλύφθηκαν από αρχαιολόγους του Πανεπιστημίου της Αριζόνα και του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ, μαζί με τους αρχαιολόγους από την Ιταλία, περιείχαν ένα κρανίο με ένα βράχο που σκόπιμα εισήχθη στο στόμα. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η πέτρα μπορεί να έχει τοποθετηθεί εκεί ως μέρος τελετουργίας κηδείας.
Η ανακάλυψη αυτής της ασυνήθιστης, λεγόμενης «ταφής βαμπίρ» έγινε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού στην κοινότητα Lugnano στην Teverina στην ιταλική περιοχή της Umbria, όπου ο αρχαιολόγος του UA David Soren έχει εποπτεύσει τις αρχαιολογικές ανασκαφές το 1987.
Η ανακάλυψη έγινε στο La Necropoli dei Bambini ή στο νεκροταφείο των μωρών, το οποίο χρονολογείται στα μέσα του πέμπτου αιώνα, όταν ξέσπασε μια θανατηφόρα εστία ελονοσίας, σκοτώνοντας πολλά ευάλωτα μωρά και μικρά παιδιά. Τα σώματα των νεαρών θυμάτων θάφτηκαν στη θέση μιας εγκαταλελειμμένης ρωμαϊκής βίλας που κατασκευάστηκε αρχικά στα τέλη του πρώτου αιώνα π.Χ.
Ο διευθυντής της ανασκαφής David Pickel, ο οποίος έχει μεταπτυχιακό δίπλωμα στην κλασσική αρχαιολογία από το UA και είναι σήμερα διδακτορικός φοιτητής στο Stanford, δήλωσε ότι η ανακάλυψη έχει τη δυνατότητα να ενημερώσει τους ερευνητές για την καταστροφική επιδημία ελονοσίας που έπληξε την Umbria πριν από περίπου 1.500 χρόνια.

Διαφήμιση