Αρχική Θεραπείες Αναισθητικό φάρμακο, φαίνεται να βοηθάει στη θεραπεία της κατάθλιψης

Αναισθητικό φάρμακο, φαίνεται να βοηθάει στη θεραπεία της κατάθλιψης

0
depression
Διαφήμιση

Μια μελέτη που διεξήχθη από τους ερευνητές του Massachusetts General Hospital (MGH) ταυτοποιεί δύο επίπεδα υποανοσίας της δόσης της κεταμίνης, αναισθητικού φαρμάκου που φαίνεται ότι παρέχει σημαντική ανακούφιση των συμπτωμάτων σε ασθενείς με κατάθλιψη.
Στο τεύχος του Οκτώβρη 2018 της Μοριακής Ψυχιατρικής περιγράφουν ότι οι εφάπαξ ενδοφλέβιες δόσεις των 0,5 mg / kg και 1,0 mg / kg ήταν πιο αποτελεσματικές από ένα ενεργό εικονικό φάρμακο στη μείωση των συμπτωμάτων κατάθλιψης σε διάστημα τριών ημερών. Δύο χαμηλότερα επίπεδα δοσολογίας που ελέγχθηκαν δεν έδωσαν σημαντική ανακούφιση των συμπτωμάτων, αν και παρατηρήθηκε κάποια βελτίωση με τη χαμηλότερη δόση των 0,1 mg / kg.
“Η αντίσταση στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης είναι ένα σημαντικό ζήτημα, με περισσότερους από τους μισούς ασθενείς να μην ανταποκρίνονται επαρκώς στην τυποποιημένη και κατάλληλη αντικαταθλιπτική αγωγή”, λέει ο Maurizio Fava, MD, εκτελεστικός διευθυντής του Δικτύου και Ινστιτούτου Κλινικών Δοκιμών στο Τμήμα Ψυχιατρικής του MGH και συγγραφέας της μελέτης της Μοριακής Ψυχιατρικής.
“Υπάρχουν μόνο λίγες εγκεκριμένες θεραπείες που μπορούν να βοηθήσουν ορισμένους ασθενείς με κατάθλιψη ανθεκτική στη θεραπεία, γι ‘αυτό χρειάζονται περισσότερες επιλογές για να διαλέξετε.”
Ο Fava, καθηγητής ψυχικής υγείας στο Ιατρικό Σχολείο του Χάρβαρντ, προσθέτει: “Μαζί με την υποστήριξη της αποτελεσματικότητας της ενδοφλέβιας κεταμίνης για ασθενείς με κατάθλιψη, η μελέτη μας δείχνει ότι ακόμη χαμηλότερες δόσεις μπορεί να είναι αποτελεσματικές σε ορισμένους ασθενείς “.

Διαφήμιση