Αρχική Άσκηση Η σωματική άσκηση δεν σχετίζεται με τον κίνδυνο πρόωρης εμμηνόπαυσης

Η σωματική άσκηση δεν σχετίζεται με τον κίνδυνο πρόωρης εμμηνόπαυσης

0
εμμηνόπαυσης
Διαφήμιση

Το μέγεθος της σωματικής άσκησης που κάνουν οι γυναίκες δεν συνδέεται με τον κίνδυνο πρόωρης εμμηνόπαυσης, σύμφωνα με τη μεγαλύτερη μελέτη.

Μέχρι στιγμής, υπήρξαν αντικρουόμενες διαπιστώσεις σχετικά με τη σχέση μεταξύ φυσικής δραστηριότητας και εμμηνόπαυσης, με μερικές μελέτες να υποδηλώνουν ότι οι γυναίκες που είναι πολύ σωματικά δραστήριες μπορεί να διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο εμμηνόπαυσης πριν από την ηλικία των 45 ετών, ενώ άλλοι έχουν βρει στοιχεία για το αντίθετο αποτέλεσμα.

Ωστόσο, η μελέτη που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη στο Human Reproduction, ένα από τα κορυφαία επιστημονικά περιοδικά για την αναπαραγωγική ιατρική, ανέλυσε στοιχεία από 107.275 γυναίκες, οι οποίες παρακολουθήθηκαν μελλοντικά από τη στιγμή που εντάχθηκαν στη μελέτη Nurses ‘Health Study II το 1989 μέχρι το 2011, και διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει καμία σχέση μεταξύ φυσικής δραστηριότητας σε οποιαδήποτε ηλικία και πρώιμης φυσικής εμμηνόπαυσης.

Η καθηγήτρια επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης, η οποία διευθύνει την έρευνα, δήλωσε: «Η μελέτη μας παρέχει σημαντικές πληροφορίες που μας βοηθούν να κατανοήσουμε τη σχέση μεταξύ δραστηριότητας και χρονισμού της εμμηνόπαυσης · ​​αυτό συμβαίνει λόγω του μεγέθους της, την εστίαση της στην πρώιμη εμμηνόπαυση συγκεκριμένα και λόγω του ενδεχόμενου σχεδιασμού της, η οποία περιόρισε την πιθανότητα προκατάληψης και μας επέτρεψε να δούμε τη σωματική δραστηριότητα σε διαφορετικές χρονικές περιόδους.

“Πολλές προηγούμενες καλά σχεδιασμένες μελέτες έχουν βρει προτάσεις ότι η μεγαλύτερη σωματική δραστηριότητα συνδέεται με την εμμηνόπαυση σε μεγαλύτερη ηλικία, αλλά ακόμη και σε αυτές τις μελέτες το μέγεθος του αποτελέσματος ήταν πολύ μικρό. Τα αποτελέσματά μας, σε συνδυασμό με άλλες μελέτες, η δραστηριότητα δεν σχετίζεται σημαντικά με την πρώιμη εμμηνόπαυση. ”

Οι εγγεγραμμένες νοσοκόμες των ΗΠΑ ηλικίας 25-42 ετών εγγράφηκαν στη μελέτη ΙΙ των νοσοκόμων για την υγεία το 1989 και ολοκλήρωσαν τα ερωτηματολόγια σχετικά με τον τρόπο ζωής και τις ιατρικές παθήσεις κάθε δύο χρόνια μετά.

Τους ρωτήθηκαν για το χρόνο που πέρασαν σε ψυχαγωγικές φυσικές δραστηριότητες όπως περπάτημα, τρέξιμο, ποδηλασία, αθλήματα ρακέτας, κολύμβηση, αερόμπικ δραστηριότητες, γιόγκα, προπόνηση με βάρη και δραστηριότητες υψηλής έντασης, όπως κούρεμα γκαζόν.

Οι ερευνητές συγκέντρωσαν επίσης πληροφορίες σχετικά με παράγοντες όπως η φυλή, η εθνικότητα, η ηλικία, η εκπαίδευση, το ύψος, η ηλικία κατά την οποία οι γυναίκες είχαν τις πρώτες τους περιόδους, ανεξάρτητα από το εάν ήσαν έγκυες και πόσο συχνά, χρήση αντισυλληπτικών από το στόμα και ορμονοθεραπεία. δεν έχουν καπνίσει, βάρος και δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ), διατροφή και χρήση συμπληρωμάτων διατροφής.

Προκειμένου να εκτιμηθεί η συχνότητα, η διάρκεια και η ένταση των δραστηριοτήτων, οι ερευνητές πολλαπλασίασαν τις ώρες ανά εβδομάδα κάθε δραστηριότητας με τη βαθμολογία μεταβολικού ισοδύναμου (MET) για να δημιουργήσουν συνολικές ώρες ΜΕΘ την εβδομάδα. Ένα ΜΕΤ ισούται με ένα κιλό θερμίδων ανά χιλιόγραμμο ανά ώρα (kcal / kg / h), που είναι η ποσότητα ενέργειας που καταναλώνεται σε μια ήσυχη συνεδρίαση για μία ώρα.

Κατά τη διάρκεια των 20 χρόνων παρακολούθησης, 2786 γυναίκες παρουσίασαν φυσική εμμηνόπαυση πριν από την ηλικία των 45 ετών. Οι ερευνητές δεν διαπίστωσαν σημαντική διαφορά στον κίνδυνο πρώιμης εμμηνόπαυσης μεταξύ, για παράδειγμα, γυναικών που ανέφεραν λιγότερο από τρεις ώρες σωματικής άσκησης ανά εβδομάδα σωματικής άσκησης και οι γυναίκες αναφέρουν 42 ή περισσότερες ώρες την εβδομάδα (ισοδύναμες με τέσσερις ή περισσότερες ώρες τρέξιμο ή οκτώ ή περισσότερες ώρες βιαστικού περπατήματος ανά εβδομάδα). Η ποσότητα της σωματικής δραστηριότητας που οι γυναίκες ανέφεραν στα εφηβικά τους χρόνια δεν σχετίζεται επίσης με τον κίνδυνο πρώιμης εμμηνόπαυσης.

 

Διαφήμιση