Αρχική Καταστροφές Προστασία της βιοποικιλότητας ή του λόμπι των κυνηγών;

Προστασία της βιοποικιλότητας ή του λόμπι των κυνηγών;

0
Προστασία της βιοποικιλότητας
Διαφήμιση

Το Πανελλαδικό Συμβούλιο των Οικολόγων Πράσινων διατυπώνει δημόσια την έντονη αντίθεση τους στις κλιμακούμενες καταστροφικές πολιτικές  και αποφάσεις σχετικά με το κυνήγι και σε βάρος της άγριας πανίδας που επιλέγει το τελευταίο διάστημα το Υπουργείο Περιβάλλοντος, υπό τις πιέσεις του λόμπι της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας.

Όπως αναφέρει: Αυτές οι ενέργειες αποτελούν παραφωνία σε σχέση με την πανευρωπαϊκή προσπάθεια για την προστασία της άγριας φύσης, η οποία υποστηρίζεται και εκφράζεται σε γενικό επίπεδο από την κυβέρνηση και από την πολιτική και πολιτειακή ηγεσίας της χώρας, αλλά και από το ίδιο το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Η ταπεινωτική για τη χώρα μας στάση του Υπουργείου στην Ευρωπαϊκή στρατηγική για το τρυγόνι, η αναγνώριση του κυνηγιού ως συμβατή δραστηριότητα σε προστατευόμενες περιοχές και η πρόταση επιβολής της θήρας ως «μέσου διαχείρισης» της φύσης στα πλαίσια του διαλόγου για την Εθνική Στρατηγική για τα Δάση, μας  βρίσκουν κάθετα αντίθετους και ζητάμε να αρθούν.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι δεν μπορούν να αποδεχθούν  την μεροληπτική εξυπηρέτηση των ωμών κυνηγετικών συμφερόντων μέσα από την περιβαλλοντική πολιτική της Ελλάδας. Και να αγνοούνται αντίστοιχα τα αιτήματα των περιβαλλοντικών οργανώσεων σε όλη την Ελλάδα, αλλά και των Οικολόγων Πράσινων, για τον προοδευτικό περιορισμό του κυνηγιού αφού, όπου ασκείται, αποκλείει άλλες δραστηριότητες αναψυχής που αποτελούν προτεραιότητα για την οικονομική ανάκαμψη της υπαίθρου μέσω του οικοτουρισμού.

Ούτε να τίθεται σε κίνδυνο η Ευρωπαϊκή εικόνα της χώρας μας και της Κυβέρνησης, μπροστά στις κρίσιμες ανάγκες για την προστασία της παγκοσμίως απειλούμενης βιοποικιλότητας που δεν γνωρίζει σύνορα, άρα απαιτεί συντονισμένες πολιτικές και την εφαρμογή της αρχής της προφύλαξης με προτεραιότητα.

Πιο αναλυτικά είμαστε αντίθετοι και ζητάμε αναθεώρηση των παρακάτω:

– Αγνοώντας  το πόρισμα του Εθνικού Διαλόγου για το Κυνήγι, το Υπουργείο  δεν ανταποκρίθηκε στον πανευρωπαϊκό αγώνα για να ανακοπεί η καταστροφική μείωση των πληθυσμών του Τρυγονιού (γνωστή και σε όλη την Ελληνική ύπαιθρο), υιοθετώντας τους ισχυρισμούς της κυνηγετικής προπαγάνδας ότι ειδικά στην Ελλάδα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με το να συνεχίσουν να το κυνηγούν όπως πάντα.

– Έγινε τροποποίηση των αποφάσεων σύμφωνα με τις παρατηρήσεις των κυνηγών για το κυνήγι στο Εθνικό Πάρκο του Δέλτα Αξιού ενώ στην Ελεγχόμενη Κυνηγετική Περιοχή της Παρνασσίδας, το κυνήγι αναγνωρίζεται στο πρόσφατο Δελτίο Τύπου του ΥΠΕΝ ως πάγια και «φυσιολατρική» δραστηριότητα.

– Προωθείται, στα πλαίσια της Εθνικής Στρατηγικής για τα Δάση, η  μεθοδευμένη αναγνώριση της θήρας ως εργαλείο περιβαλλοντικής διαχείρισης, αντί για ένα από τα κύρια προβλήματα προστασίας της άγριας πανίδας!!!

Οι ΟΠ απευθύνονται στον Πρωθυπουργό, ζητώντας και τη δική του παρέμβαση, ώστε να σταματήσει η εξυπηρέτηση των συμφερόντων των κυνηγών εις βάρος της προστασίας της φύσης και της βιοποικιλότητας, συγκριτικών πλεονεκτημάτων και για την οικονομική ανάκαμψη της χώρας, όπως δηλώθηκε πρόσφατα και από το βήμα της ΔΕΘ.

Διαφήμιση