Αρχική Ενέργεια Ελλάδα – ΠΓΔΜ: Προς στενότερη συνεργασία σε Περιβάλλον – Ενέργεια

Ελλάδα – ΠΓΔΜ: Προς στενότερη συνεργασία σε Περιβάλλον – Ενέργεια

0
w17 144934GREECEFYROMFLAGS
Διαφήμιση

Τα εγκαίνια του Σταθμού διαχείρισης αποβλήτων υδάτων στη Γευγελή, στην ΠΓΔΜ, κοντά στα ελληνοσκοπιανά σύνορα, έργο το οποίο έχει συγχρηματοδοτήσει η Ελλάδα, έχουν προγραμματιστεί να γίνουν την Τετάρτη, στις 26 του μήνα.

Στην εκδήλωση την οποία διοργανώνει το σκοπιανό υπουργείο Περιβάλλοντος και Χωροταξίας μαζί με τον δήμο Γευγελής θα παραστεί και ο πρωθυπουργός  Ζ. Zaev, ο οποίος αναμένεται να τοποθετηθεί πάλι υπέρ της επίλυσης του Ονοματολογικού της χώρας του με βάση τα όσα προβλέπονται στη Συμφωνία των Πρεσπών, ώστε να ανοίξουν περισσότερες ευκαιρίες συνεργασίας, τόσο για ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος, όσο και για την επιχειρηματικότητα, ειδικά στον κλάδο της Ενέργειας.

Αλλωστε όπως ανακοινώθηκε από ελληνικής πλευράς, στα μέσα Οκτωβρίου προγραμματίζεται να επισκεφθεί την ΠΓΔΜ ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, προκειμένου να παραστεί στην υπογραφή Μνημονίων Συνεργασίας στον ενεργειακό τομέα.

Τις επόμενες ημέρες, διαβεβαιώνουν οι αρμόδιες πηγές, οι εμπλεκόμενες εταιρείες αναμένεται να οριστικοποιήσουν τις σχετικές συμφωνίες, επιλύοντας επιμέρους τεχνικές εκκρεμότητες.

Διαφήμιση