Αρχική Επιχειρείν CCC: Επείγουσα η ανάγκη η ενίσχυση των πράσινων οικοδομικών έργων μεγάλης κλίμακας

CCC: Επείγουσα η ανάγκη η ενίσχυση των πράσινων οικοδομικών έργων μεγάλης κλίμακας

0
CCC
Διαφήμιση

Μια επείγουσα και εκτεταμένη επένδυση σε περισσότερα πράσινα οικοδομικά έργα μεγάλης κλίμακας είναι ζωτικής σημασίας για την κατασκευαστική βιομηχανία και την ευρύτερη κοινωνία, τονίζει η κατασκευαστική εταιρεία Consolidated Contractors Company.

Η CCC, παγκόσμιος ηγέτης στον κλάδο των κατασκευών, προτρέπει τις επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο να δεσμευτούν να αυξήσουν την επένδυσή τους σε μεγάλα έργα πράσινων κτηρίων τα επόμενα χρόνια.

Η έκκληση γίνεται με αφορμή την πρόσφατη έκδοση της Έκθεσης Βιώσιμης Ανάπτυξης της εταιρείας, όπου καταγράφονται συνολικά έσοδα ύψους άνω των 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, περισσότερα από 1000 έργα που ολοκληρώθηκαν παγκοσμίως, δραστηριότητες σε 38 χώρες και 182.000 εργαζομένους.

Ο Πρόεδρος Τεχνικού Σχεδιασμού και Κατασκευών της Consolidated Contractors Company, Samer Khoury, δήλωσε ότι υπάρχει εκτεταμένη ανάγκη για περισσότερα πράσινα οικοδομικά έργα παγκοσμίως.

«Σε ολόκληρη την περιοχή της Μέσης Ανατολής και Βόρειας Αφρικής (MENA), η CCC έχει ολοκληρώσει έξι πιστοποιημένα πράσινα κατασκευαστικά έργα, ενώ επί του παρόντος διαχειριζόμαστε εννέα έργα μεγάλης κλίμακας που οδεύουν προς την ανάλογη πιστοποίηση», ανέφερε ο κ. Khoury.

«Από ένα πολυλειτουργικό κτίριο στο Κατάρ, μέχρι το νέο τερματικό σταθμό του διεθνούς αεροδρομίου του Άμπου-Ντάμπι, τον πολυτελή ουρανοξύστη Opera Grand στο Ντουμπάι, το City Center Almaza στην Αίγυπτο και τα mega-projects στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τη Σαουδική Αραβία, το Κατάρ, το Καζακστάν και την Παλαιστίνη – έχουμε παραδώσει εξαιρετικά αποτελέσματα, εστιάζοντας παράλληλα ως εταιρεία στην ανάπτυξη πράσινων έργων».

Οι κατασκευαστικές εταιρείες διαδραματίζουν ζωτικό ρόλο στην προώθηση μακροπρόθεσμων βιώσιμων αξιών για την κοινωνία, ενώ για το εγγύς μέλλον βλέπουμε την κατασκευή μεγάλων πράσινων κτηρίων ως μια παγκόσμια επένδυση ζωτικής σημασίας.

Οι επιχειρήσεις πρέπει να φροντίσουν ώστε οι προτεραιότητές τους να συμβαδίζουν με την παγκόσμια ατζέντα βιωσιμότητας – χρησιμοποιώντας αποτελεσματικά την ενέργεια και τους διαθέσιμους πόρους, ελαχιστοποιώντας τις εκπομπές ρύπων, προστατεύοντας τη βιοποικιλότητα και χρησιμοποιώντας βιώσιμα υλικά και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Οι επιλογές που κάνουμε τώρα και στο εγγύς μέλλον θα διασφαλίσουν την ύπαρξη εύρυθμων οικονομιών, κοινωνιών χωρίς αποκλεισμούς, καθώς και ενός βιώσιμου φυσικού περιβάλλοντος», συμπλήρωσε.

H CCC ευθυγραμμίζει τους στόχους και τη στρατηγική βιωσιμότητας με τους 17 στόχους Αειφόρου Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (SDG), αποτελώντας έναν ισχυρό, υπερήφανο υπέρμαχο του παγκόσμιου κινήματος αειφορίας

Η αειφόρος στρατηγική της CCC βασίζεται στους πυλώνες της αειφόρου ανάπτυξης (Οικονομία, Περιβάλλον, Κοινωνία) και περιλαμβάνει τις συνεχείς προσπάθειες για τη διασφάλιση της επιχειρηματικής ηθικής, των πολιτικών anti-bribery και της αειφόρου ανάπτυξης σε όλες τις μορφές των δραστηριοτήτων της.

 

Διαφήμιση