Αρχική Ευζωία Ο Κ.Π. Καβάφης στο Τόκιο

Ο Κ.Π. Καβάφης στο Τόκιο

0
kavafis tokio athina
Διαφήμιση

Στο πλαίσιο της Νύχτας Πολιτισμού του Athens Culture Net και της «Αθήνας 2018- Παγκόσμια Πρωτεύουσα βιβλίου» του δήμου Αθηναίων, στο Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά θα λάβει χώρα μία πρωτόγνωρη συνάντηση του μεγάλου ποιητή από την Αλεξάνδρεια με την ιαπωνική κουλτούρα.

Το έργο του εμβληματικού Αλεξανδρινού ποιητή θα συνευρεθεί με τον σύγχρονο ιαπωνικό πολιτισμό στις 5 Οκτωβρίου 2018 στο Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά (Πινδάρου 6 & Ακαδημίας, Κολωνάκι) στο πλαίσιο της Νύχτας Πολιτισμού του Athens Culture Net και της «Αθήνας 2018- Παγκόσμια Πρωτεύουσα βιβλίου» του δήμου Αθηναίων.

Αναγνώσεις ποιημάτων στα ελληνικά και στα ιαπωνικά, προβολές animation των φοιτητών του Musashino Art University οι οποίοι εργάσθηκαν με θέμα το έργου του Καβάφη τα ακαδημαϊκά έτη 2013, 2016, 2017 και 2018, αλλά και με έκθεση σχεδίων και illustration παρμένα από το καβαφικό σύμπαν, θα ζωντανέψουν το έργο και τα ποιήματά του. Παράλληλα, ο κ. Στέλιος Παπαλεξανδρόπουλος, καθηγητής στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και γνώστης της ιαπωνικής γλώσσας και κουλτούρας,  θα  παρουσιάσει στο κοινό του ποιητές της Ιαπωνίας .

Το project του animator Dino Sato, «Ο Κ.Π. Καβάφης στο Τόκυο» φέρνει κοντά δύο αρχαίους πολιτισμούς, αναζητώντας κοινούς τόπους ενδιαφέροντος, όπως αυτοί αναδεικνύονται μέσα από την ποιητική του οικουμενικού Αλεξανδρινού ποιητή. Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Κινουμένων Σχεδίων επιμελείται τις προβολές animation.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ιαπωνίας στην Ελλάδα.

Πληροφορίες Εκδήλωσης: Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά (Πινδάρου 6 & Ακαδημίας, Κολωνάκι)

5 Οκτωβρίου 2018, ώρα  20:00

Ελεύθερη είσοδος. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας κατά την προσέλευση.

Διαφήμιση