Αρχική Υγεία - Διατροφή Life Coaching, προπόνηση ζωής! Μία τεχνική που κάνει τη ζωή δημιουργική και...

Life Coaching, προπόνηση ζωής! Μία τεχνική που κάνει τη ζωή δημιουργική και χαρούμενη

0
780E7F52 8148 4536 9C12 329E7F5B6D9A[1]
Διαφήμιση

Συνέντευξη της Αδαμαντίας Καζάκου  στην Κατερίνα Μαγουνάκη

Θέλεις  να αλλάξεις τρόπο  ζωής ;  Είναι εφικτό. Μπορείς, αξίζεις και δικαιούσαι να απολαύσεις μια δημιουργική και ευχάριστη καθημερινότητα! Μετά το καλοκαίρι όλοι βάζουμε στόχους για αλλαγές στην καθημερινότητα μας . Θέλουμε αλλά …μπορούμε;

10D45659 FFE5 4F03 97D1 66FA6D56EB56[1]Να διατηρήσουμε την καθαρή σκέψη των διακοπών, να απομακρύνουμε ότι μας βασανίζει να πάρουμε αποφάσεις και να τις υλοποιήσουμε για τη δουλειά, το σπίτι, την οικογένεια, τους φίλους και τους συνεργάτες;   Υπάρχει ΛΥΣΗ!!!

Το  Life Coaching  είναι μια τεχνική  ενεργοποίησης της δύναμης που όλοι κρύβουμε μέσα μας . Αρκεί να πάρουμε την σωστή καθοδήγηση για να φτάσουμε αισίως στο επόμενο καλοκαίρι.

-Αδαμαντία Καζάκου φτιάξε μας τη μέρα, την καθημερινότητα! Γέμισέ μας αυτοπεποίθηση, με τη δυναμική  καθοδήγησή σου.

-Με μεγάλη μου χαρά! Ξεκινάμε με καταπληκτική διάθεση έχοντας γεμίσει τις μπαταρίες μας και ταυτόχρονα έχουμε συνειδητοποιήσει τι θέλουμε να αλλάξουμε, ποιοι είναι οι στόχοι μας και οι νέοι μας προορισμοί, για τους επόμενους μήνες.

Αρχικά χρειάζεται να ορίσουμε στόχους σχετικούς με τις αλλαγές στη ζωή μας. Τους ορίζουμε γράφοντάς τους. Έχει μεγάλη σημασία αυτό. Η διαδικασία της σκέψης είναι παθητική, ενώ γράφοντας γίνεται ενεργητική κι εδραιώνεται.

249896AA 01A8 4EBB 858E 0120408CB759[1]Μπορούμε να ανατρέχουμε συχνά στους στόχους μας και να τους διαβάζουμε καθώς και να τους επαναπροσδιορίζουμε καλύτερα. Έτσι σιγά σιγά θα διαπιστώνουμε ότι κάποιοι θα αρχίζουν να υλοποιούνται αθόρυβα. Μέσα από τη διαδικασία αυτή θα έχουμε ευκαιρία να γιορτάσουμε τις πρώτες μικρές αλλαγές – επιτυχίες μας. Διότι μην ξεχνάμε ότι ζούμε σε μια εποχή με γρήγορους ρυθμούς που σημαίνει ότι απομακρυνόμαστε από τον ίδιο μας τον εαυτό και δεν ζούμε συνειδητά την κάθε μέρα.

Το  ΤΩΡΑ μας!

Με τα σημερινά δεδομένα και τις αντιξοότητες που υπάρχουν, αναρωτιέμαι τι θα έκανα στη θέση του νέου που τώρα ξεκινά τη ζωή του και αν είχα τη διάθεση ή την πρόνοια να δημιουργήσω στόχους. Κάποιοι δεν μπαίνουν καν στη διαδικασία να έχουν στόχους, γιατί τους θεωρούν άπιαστους.

-Εκεί χρειάζεται αυτοπεποίθηση που χτίζεται καθημερινά βήμα βήμα, διάθεση αλλαγής, τόλμη, πίστη, δράση, αφοσίωση, επιμονή και υπομονή. Όλα αυτά εκλείπουν στην εποχή μας διότι τα πάντα γίνονται με μεγάλη ταχύτητα. Από το να επικοινωνήσουμε άμεσα μέσα από τα social media με τους φίλους μας μέχρι να αγοράσουμε οτιδήποτε χρειαζόμαστε, μέσα από το ίντερνετ. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην έχουμε υπομονή.

Άρα δεν στεκόμαστε στα πράγματα να τα παρατηρήσουμε,  με αποτέλεσμα να μην δημιουργούν ενεργοποίηση ή διαφοροποίηση στο νοητικό, στο συναισθηματικό κόσμο. Σημαντικό ρόλο επίσης παίζει το άγχος. Άγχος ουσιαστικά σημαίνει ανησυχία και φόβος για το μέλλον.

– Στόχος,άρα, είναι κατά βάση να αποκτήσουμε τόλμη, υπομονή, επιμονή κλπ. Πως βοηθάει το Life Coaching σ’ αυτό;

-Αρχικά το Life Coaching σε βοηθά μέσα  από βιωματικές ασκήσεις ,τεχνικές και εργαλεία να σε αναγνωρίσεις καλύτερα, να δεις και να εστιαστείς στον εαυτό σου και να εργαστείς μαζί του. Αποδέχεσαι μέσα από τα μαθήματα την κρυμμένη εσωτερική «πλουτοπαραγωγική πηγή » σου.  Ενώνεσαι με τις ικανότητες και τα ταλέντα σου και βρίσκεις το σκοπό της ζωής σου και κάπου εκεί ξεκινά η Αλλαγή σου.

A8D2AC45 0893 4B90 81E9 9C690BB62188[1]Θέσε νέο ερώτημα στον εαυτό σου «Πού  θα εστιαστώ;»  και κάνε νέα επιλογή. Δώσε  μια ΘΕΤΙΚΗ ερμηνεία στον εστιασμό σου ( εξυπηρετεί εσένα τον ίδιο ) και τίμησε τη νέα ερμηνεία, ώστε να δεις νέες αλλαγές, νέα γεγονότα και νέα θαύματα στη ζωή  σου. Βγες  από την επιδημία της εποχής με τις κραυγαλέες ταμπέλες – οικονομική κρίση, κατάθλιψη, ανέχεια κ.α

Βγες από τη γνωστή παλιακή ζώνη άνεσης. Την  είδες, τη βίωσες και πήρες τα αποτελέσματα. Δεν έχει κάτι άλλο να σου δώσει .

Γίνε Εσύ η αλλαγή που θες να δεις γύρω σου!

Ξεβολέψου! Σήκω και μπες  σε Δημιουργική δράση – Ενεργητική δράση. Όταν βολευόμαστε, ακινητοποιούμαστε, δεν ζούμε.

Η μεγαλύτερη ασφάλεια είναι η ασφάλεια της αλλαγής .

Φώναξε σαν αγρίμι λέει ο Καζαντζάκης. «Ό,τι επιθυμείς να το φωνάζεις δυνατά, αγρίμι να γίνεσαι. Δεν ταιριάζει η μετριότητα με την λαχτάρα.» Αυτό σημαίνει, φέρε όλη σου την ύπαρξη προς την κατεύθυνση που θέλεις. Δώσε μέσα απ’ τη φωνή σου όλη τη δυναμική σου.

Αυτό είναι και το πρώτο στάδιο των σεμιναρίων μου, στο Life Coaching.

-Γράφουμε τους στόχους, όπως είπατε αρχικά και πως γνωρίζουμε αν μπορούμε να αντεπεξέλθουμε σ’ αυτούς; Μπορούμε;

-Όλοι έχουμε την ικανότητα και τη δυνατότητα, φτάνει να ορίσουμε το στόχο. Αν ο στόχος είναι πολύ υψηλός το μόνο που χρειάζεται είναι περισσότερος χρόνος, για παραπάνω εργασία. Και στην περίπτωση αυτή λέμε «τεμαχίζω το στόχο». Σκαλοπάτι σκαλοπάτι, με δράση και διαδικασία, με το στόχο στα μάτια. Μέσα από τα σεμινάριά μας δίνεται η ώθηση, η χαρά και η κινητήριος δύναμη, να προχωράμε.

-Πότε φαίνονται τα αποτελέσματα;

-Από το πρώτο σεμινάριο Life Coaching κιόλας βλέπουμε την  πρώτη αλλαγή. Σιγά σιγά αλλάζουμε τον παλιακό τρόπο λειτουργίας. Όταν κάτι ζητώ ή βάζω ένα στόχο, στοχεύω σε κάτι που ως τώρα δεν τα έχω καταφέρει. Αλλαγή χρειάζεται. Τις φοβόμαστε τις αλλαγές. Το γνωστό μας είναι πιο οικείο, ακόμη κι αν μας ταλαιπωρεί.

-Αν αποφασίσω εγώ να αλλάξω και να βάλω στόχους, ο περίγυρος άραγε μου το επιτρέπει;

-Ο επηρεασμός των πολλών είναι και δική μας ευθύνη. Όπως και η επιλογή του καλύτερου για τον εαυτό μας. Σε κάποιους θα είμαστε αρεστοί και σε κάποιους άλλους, όχι. Χρειάζεται αποστασιοποίηση, κατανόηση, συμπόνια και εδραίωση της προσωπικής μας άποψης, δημιουργώντας το ΝΕΟ σενάριο της δικής μας ζωής.

-Προτείνετε τις ομαδικές ή τις ατομικές συνεδρίες Life Coaching;  

IMG 0564[1]Προτείνουμε τις  ομάδες, γιατί η ομάδα έχει υψηλότερη δόνηση, γινόμαστε μια μεγάλη φωλιά. Δημιουργούνται νέες παρέες που χρειάζονται σε αυτή τη φάση των αλλαγών και από την εμπειρία μου έχω να πω ότι κάθε ομάδα έχει κάτι κοινό. Δεν δημιουργούνται τυχαία . Οι φιλίες μέσα στις ομάδες είναι αγνές με ισότητα με ουσία και πάθος για αλλαγή .  δεν ξεφεύγεις από τη ροή και βλέπεις στους άλλους αποτελέσματα, οπότε επηρεάζεσαι θετικά και αποκτάς τα στοιχεία που αναφέραμε πιο πάνω. Βιώνουμε μεγάλες επιτυχίες και πανηγυρισμούς και ταυτόχρονα αγκαλιαζόμαστε στα μεταβατικά στάδια όλοι μαζί.  Για μένα κάθε ομάδα είναι και μια οικογένεια.

Θετικό, δυναμικό στοιχείο στις ομαδικές συνεδρίες Life Coaching, είναι ότι δημιουργούνται συνεργασίες, παρέες, γάμοι, κουμπαριές και υπάρχει μια  υποστηρικτική ομάδα δίπλα σου για πολλά πολλά χρόνια.

Αγαπώ επίσης τις ατομικές συνεδρίες. Η  εμπειρία μου είναι μεγάλη, με ατέλειωτες ώρες. Από το πρωί έως και τα μεσάνυχτα, κυριολεκτικά.

  • Η Αδαμαντία Καζάκου είναι ιδρύτρια του κέντρου Life & Business Mentoring Group στην Αθήνα, με εξειδίκευση στην αυτοπεποίθηση, Life coach (προπονήτρια ζωής) & Master νευρογλωσσικού προγραμματισμού (NLP), με εθελοντική εβδομαδιαία δράση στον Πανελλήνιο Σύλλογο Στήριξης Κακοποιημένων Γυναικών με Ανήλικα Παιδιά «Βοήθεια- Ελπίδα -Ζωή» και στο Θεραπευτικό κέντρο εξαρτημένων «Αυτογνωσία», στη Θεσσαλονίκη.
Διαφήμιση