Τελειώνει το μικρό καλοκαιράκι; Πώς αλλάζει ο καιρός από την Τρίτη

    0
    Απότομη φθινοπωρινή μεταβολή του καιρού από Τρίτη
    Διαφήμιση

    Με ισχυρούς βοριάδες και λίγες τοπικές βροχές εγκαταλείπουμε από την Τρίτη το μικρό καλοκαιράκι. Η απότομη φθινοπωρινή μεταβολή του καιρού αναμένεται να ενταθεί στη συνέχεια, με τις  ριπές των ανέμων να αγγίζουν τα 9 μποφόρ και να πυκνώσουν οι βροχοπτώσεις θα κυρίως στα  ανατολικά ηπειρωτικά  και το νότιο Αιγαίο.

    Μέχρι και σήμερα  Δευτέρα θα διατηρηθούν οι αυξημένες θερμοκρασίες σε σχέση με τη μέση τιμή για την εποχή. Μάλιστα σε περιοχές των ανατολικών ηπειρωτικών περιοχών ο υδράργυρος αναμένεται να  ξεπεράσει και τους 34°C και οι άνεμοι θα πνέουν εξασθενημένοι διαμορφώνοντας μια καθαρά καλοκαιρινή ημέρα.

    Και από Τρίτη … φθινόπωρο!

    Με την σταδιακή έλευση  των ψυχρότερων αέριων  μαζών  από τη βόρεια Ευρώπη, η θερμοκρασία θα αρχίσει την Τρίτη  να σημειώνει πτώση 4-5°C για τις περισσότερες περιοχές της χώρας. Εξαίρεση, η  δυτική Ελλάδα που τοπικά θα αγγίξει ακόμη και τους 31-32°C.

    Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της Τρίτης, θα εκδηλωθούν τοπικές βροχοπτώσεις σε περιοχές της κεντρο-ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, της Εύβοιας, της Βοιωτίας και της Φθιώτιδας, της νοτιοδυτικής Πελοποννήσου αλλά και της βόρειας Κρήτης. Στην υπόλοιπη Ελλάδα ο καιρός θα είναι σχετικά καλός.

    Σύμφωνα με  νεότερα προγνωστικά στοιχεία δεν αναμένονται ιδιαίτερες βροχές την Τετάρτη.

    Την Πέμπτη όμως θα βρέξει σε περιοχές της νοτιοανατολικής Θεσσαλίας, των Σποράδων, της Εύβοιας, της κεντροανατολικής Στερεάς (και στην Αττική πιθανότατα), της ανατολικής Πελοποννήσου και της Κρήτης.

     

    Προσοχή στις ακτοπλοϊκές μετακινήσεις  Τετάρτη-Πέμπτη

    kakokairiaΤο διήμερο Τετάρτης και Πέμπτης οι βοριάδες αναμένεται να αγγίξουν τα 9 μποφόρ στο Αιγαίο με ισχυρές ριπές ανέμων σε τοπικό επίπεδο. Αυτό  πιθανότατα να φέρει  απαγορευτικό σε πολλά λιμάνια της ανατολικής και νότιας Ελλάδας.

     

    Μείωση θερμοκρασίας  έως και 12°C 

    Οι σφοδροί αυτοί βοριάδες θα ρίξουν σημαντικά την θερμοκρασία η οποία αναμένεται να  θα υποχωρήσει έως και κατά 12°C ενώ τοπικά η πτώση θα είναι και μεγαλύτερη. Αυτό σημαίνει ότι στις ορεινότερες περιοχές της κεντρικής και ιδιαιτέρως της βόρειας Ελλάδας θα επικρατήσει κρύο.

    Ενδεικτικά αναφέρεται παρακάτω πώς αναμένεται να διαμορφωθούν οι θερμοκρασίες

    ΑΘΗΝΑ 

    Δευτέρα : 34°C
    Τρίτη : 26°C
    Τετάρτη : 22°C

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 

    Δευτέρα : 32°C
    Τρίτη : 25°C
    Τετάρτη : 22°C

    ΠΑΤΡΑ 

    Δευτέρα : 29°C
    Τρίτη : 29°C
    Τετάρτη : 22°C

    ΗΡΑΚΛΕΙΟ 

    Δευτέρα : 29°C
    Τρίτη : 27°C
    Τετάρτη : 21°C

    ΛΑΡΙΣΑ :

    Δευτέρα : 34°C
    Τρίτη : 23°C
    Τετάρτη : 21°C

    ΦΛΩΡΙΝΑ

    Δευτέρα : 31°C
    Τρίτη : 18°C
    Τετάρτη : 16°C (ελάχιστη 3°C)

    ΤΡΙΠΟΛΗ

    Δευτέρα : 30°C
    Τρίτη : 23°C
    Τετάρτη : 16°C

    ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

    Δευτέρα : 31°C
    Τρίτη : 20°C
    Τετάρτη : 19°C

    Διαφήμιση