Αρχική Επιχειρείν To 7ο Αραβο-Ελληνικό Οικονομικό Φόρουμ στην Αθήνα

To 7ο Αραβο-Ελληνικό Οικονομικό Φόρουμ στην Αθήνα

0
NewLogo7thForum 678x381
Διαφήμιση

To 7ο Αραβο-Ελληνικό Οικονομικό Φόρουμ διεξάγεται στην Αθήνα, στις 27-28 Νοεμβρίου, υπό τον τίτλο «Ελλάδα και Αραβικός Κόσμος: Μία Νέα Ατζέντα για την Ανάπτυξη».

Στρατηγικοί άξονες του φόρουμ έχουν καθοριστεί οι:

1. Ναυτιλία, Επιμελητεία/Εφοδιαστική Αλυσίδα και Διακίνηση Φορτίων

2. Λιμενική Βιομηχανία και Υπηρεσίες

3. Ενέργεια, Κατασκευές και Εργα Υποδομών

4. Ιστορίες Επιτυχίας Νεοφυών Επιχειρήσεων

Οπως αναφέρουν οι διοργανωτές του φόρουμ, «η Ελλάδα, εξερχόμενη επιτυχώς της κρίσης, προσβλέπει και στοχεύει προς την οικονομική ανάκαμψη. Ορισμένες αραβικές χώρες, έχουν ξεκινήσει την έξοδό τους από μία μακρά περίοδο αστάθειας και αναταραχών, οδεύουν προς την ανοικοδόμηση και τον εκσυγχρονισμό των υποδομών τους, ενώ κάποιες άλλες επιδιώκουν μία στρατηγική διαφοροποίησης των πόρων τους, ώστε να συμβαδίσουν με τις νέες οικονομικές τάσεις. Ολες οι παραπάνω θετικές ενδείξεις υποδηλώνουν μία νέα ατζέντα για την μελλοντική συνεργασία μεταξύ Αράβων και Ελλήνων, με έμφαση στη μεταφορά τεχνολογίας και τεχνογνωσίας από την Ελλάδα στον αραβικό κόσμο».

Σε αυτή τη βάση προσθέτουν ότι το φόρουμ θα δώσει προτεραιότητα στους τομείς που θεωρούνται σημαντικοί και από τις δύο πλευρές, στη ναυτιλιακή και λιμενική βιομηχανία, την ενέργεια και τις κατασκευές, με τη συνεργασία σχετικών επαγγελματικών οργανώσεων.

Υψηλοί προσκεκλημένοι και B2B επαφές

«Στοχεύουμε στη διεύρυνση της αραβικής συμμετοχής με την συμπερίληψη, αυτή τη φορά, του Σουλτανάτου του Ομάν, της Υεμένης, της Σομαλίας και του Τζιμπουτί, καθώς και άλλων αραβικών κρατών ώστε να εμπλουτιστούν οι διαβουλεύσεις και η δικτύωση κατά τη διάρκεια του Φόρουμ. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει, επίσης, παρουσιάσεις και ιστορίες επιτυχίας νεοφυών επιχειρήσεων και των δύο πλευρών, καθώς και κατ’ ιδίαν επιχειρηματικές συναντήσεις μεταξύ των επισκεπτόμενων Αράβων επιχειρηματιών και των Ελλήνων ομολόγων τους σε όλους τους τομείς ενδιαφέροντος», συμπληρώνουν.

Αναμένεται να συμμετάσχουν: Υπουργοί και υψηλόβαθμοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι, Αραβες Πρέσβεις, Πρόεδροι Αραβικών Εμπορικών Επιμελητηρίων και Ενώσεών τους, κορυφαίοι ιθύνοντες και διευθυντικά στελέχη. Θα υπάρχει, επίσης, συμμετοχή υψηλόβαθμων επαγγελματιών από τη ναυτιλιακή και λιμενική βιομηχανία, καθώς και υψηλόβαθμα στελέχη των τομέων κατασκευών και ενέργειας των δύο πλευρών.

Ομιλητές θα είναι υπουργοί, διευθυντικά στελέχη και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι από την Ελλάδα και τον αραβικό κόσμο.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροTρόφιμα με χαμηλή διατροφική ποιότητα συνδέονται με τον κίνδυνο καρκίνου
Επόμενο άρθροΑγωγός EastMed: «Επεσαν» οι υπογραφές μεταξύ Κύπρου και Αιγύπτου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ