Αρχική Περιβάλλον Στα σκουπίδια πνίγονται 66 δήμοι της Αττικής

Στα σκουπίδια πνίγονται 66 δήμοι της Αττικής

0
32984d95ca10b165eac2166c940c3a58 XL
Διαφήμιση

Λόφοι από σκουπίδια έχουν σχηματιστεί σε 66 δήμους της Αττικής  καθώς ο ΧΥΤΑ Φυλής παραμένει κλειστός για δεύτερη εβδομάδα εξαιτίας ρήγματος που εμφανίστηκε στο «κύτταρο εναπόθεσης απορριμμάτων». Ευθύνες στην περιφερειάρχη Αττικής Ρ. Δούρου, επιρρίπτουν ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλης,  ο τομεάρχης Υποδομών και Περιβάλλοντος της ΔΗ.ΣΥ Γ. Μανιάτης ενώ κοινοβουλευτική ερώτηση συνυπογράφουν 34 βουλευτές της ΝΔ.

Το πρωί της Τρίτης 19 Ιουνίου με ανάρτησή της στα social media η Ρένα Δούρου αναφέρει ότι έως την Πέμπτη 21 Ιουνίου θα έχει αποκατασταθεί πλήρως η λειτουργία του ΧΥΤΑ Φυλής.

skoupidia vounoΚάθε μέρα στους δρόμους των δήμων της Αθήνας παραμένουν περίπου 2.500 τόνοι σκουπιδιών, ενώ η  κατάσταση επιδεινώθηκε και από τις βροχές των προηγούμενων ημερών, με τα νερά να παρασύρουν τα σκουπίδια που βρίσκονταν εκτός των κάδων, δημιουργώντας μια αφόρητη κατάσταση στους δρόμους του λεκανοπεδίου.

1389443 xyta fulis2Την ίδια στιγμή, στον ΧΥΤΑ Φυλής συνεχίζεται η προσπάθεια σταθεροποίησης των πρανών κάτι που αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος της εβδομάδας.

Με αφορμή το κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής, τη μερική αναστολή της αποκομιδής των απορριμμάτων στην Αθήνα και την κατάθεση κοινοβουλευτικής ερώτησης που συνυπογράφουν 34 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ο τομεάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος του κόμματος,  Κώστας Σκρέκας δήλωσε:

«Οι εγκληματικές επιλογές της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα οδηγούν σε ένα τεράστιο περιβαλλοντικό έγκλημα μετατρέποντας το Λεκανοπέδιο Αττικής σε απέραντο σκουπιδότοπο. Η ακύρωση του σχεδίου ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων της προηγούμενης κυβέρνησης, θέτει σε τεράστιο κίνδυνο τη δημόσια υγεία και την ασφάλεια εκατομμυρίων κατοίκων».

 

Διαφήμιση