Αρχική Καταστροφές Πλημμύρες σε Ηλεία και Λευκάδα από την κακοκαιρία

Πλημμύρες σε Ηλεία και Λευκάδα από την κακοκαιρία

0
Ηλεία

Αντιμέτωποι με τις πλημμύρες βρίσκονται οι κάτοικοι πολλών περιοχών της Ηλείας και της Λευκάδας, εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων που σημειώθηκαν τις τελευταίες ώρες.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στην εθνική οδό Πύργου-Τρίπολης, στο ύψος της διασταύρωσης του Στρεφίου και στην εθνική οδό Πύργου-Κυπαρισσίας, στο ύψος της κοινότητας Καλλίκωμο.

Όπως προσέθεσε ο αντιπεριφερειάρχης, στις περιοχές αυτές βρίσκονται μηχανήματα, ώστε να αποκατασταθεί η κυκλοφορία, ενώ σημείωσε ότι καταγράφονται σποραδικά προβλήματα, τόσο στο επαρχιακό, όσο και στο δημοτικό οδικό δίκτυο.

Επίσης, ο κ. Γεωργιόπουλος είπε ότι, λόγω υπερχείλισης του ποταμού Ενιπέα, έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στην κοινότητα Λατζόι του δήμου Πύργου, καθώς και σε άλλες κοινότητες της δημοτικής ενότητας Ωλενίας.

Όσον αφορά την αντιμετώπιση της κατάστασης, ο αντιπεριφερειάρχης ανέφερε ότι υπάρχει συνεργασία με τους δήμους Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας, ώστε να υποβληθεί αίτημα στη γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να κηρυχθούν δημοτικά διαμερίσματα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Κλειστά σχολεία στην Λευκάδα

Κλειστά είναι τη Δευτέρα τα σχολεία της Βασιλικής, μετά την κακοκαιρία της Κυριακής. Σπίτια, ξενοδοχειακές μονάδες, το κέντρο Υγείας της περιοχής και το κτήριο του Αστυνομικού Τμήματος πλημμυρίσαν με νερά που δεν είχαν τρόπο διαφυγής, λόγω των «κλειστών φρεατίων», όπως κατήγγειλαν οι κάτοικοι.

Τη νύχτα ένοικοι ξενοδοχείου, που βρισκόταν μόλις 50 μέτρα από τη θάλασσα, μεταφέρθηκαν σε άλλο ξενοδοχείο, προκειμένου να διασφαλιστεί η ζωή τους.

Από τη δυνατή νεροποντή οι δρόμοι της Βασιλικής μετατράπηκαν σε ποτάμια και οι κάτοικοι είδαν περιουσίες τους να καταστρέφονται.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here