Αρχική Περιβάλλον Κέρδισε το πανευρωπαϊκό βραβείο Νatura 2000 η “Καλλιστώ”

Κέρδισε το πανευρωπαϊκό βραβείο Νatura 2000 η “Καλλιστώ”

0
Callisto.winnerNawards2000
Διαφήμιση

Η Περιβαλλοντική Οργάνωση Καλλιστώ  βραβεύτηκε στα φετινά Natura 2000 Awards, χάρη στην επιτυχία του Life Arctos Kastoria, ενός έργου που το διάστημα 2010-2015 βελτίωσε τους όρους συνύπαρξης με την καφέ αρκούδα στον ακριτικό νομό.

Η Καλλιστώ διαγωνιζόταν στην κατηγορία “Reconciling interests/ perceptions”, («Συμβιβασμός συμφερόντων /απόψεων»).

Όλες οι δράσεις της Καλλιστώς στην περιοχή της Καστοριάς, της οποίας μέρος υπάγεται στο δίκτυο των περιοχών Natura 2000, είχαν στο επίκεντρό τους την εξομάλυνση των απόψεων του ανθρώπου για την καφέ αρκούδα, και πιο συγκεκριμένα την διάδοση του μηνύματος: «Άνθρωπος-Άγρια Ζωή, η συνύπαρξη είναι εφικτή!».

Callisto.winnerNawards2000 certificate

Πέρα από ηθική δικαίωση για τις δράσεις της Καλλιστώς στην Καστοριά, η βράβευση αποτελεί αλλά και μία ενίσχυση για τις τωρινές της προσπάθειες στους Δήμους Αμυνταίου και Φλώρινας (LIFE AMY BEAR), αλλά και τις μελλοντικές προσπάθειες στις περιοχές Natura 2000 των Φορέων Διαχείρισης των Εθνικών Πάρκων Οροσειράς Ροδόπης, Πρεσπών και Βόρειας Πίνδου (LIFE Safe Crossing). Επιπλέον, μέσω της βράβευσης αναδεικνύεται διεθνώς η πλούσια βιοποικιλότητα της χώρας μας, αλλά και όλες οι ελληνικές προσπάθειες ήπιας εναρμόνισης της συνύπαρξης ανθρώπου και καφέ αρκούδας, χωρίς βίαιες παρεμβάσεις στο οικοσύστημα ή περιορισμούς στην ανθρώπινη δραστηριότητα!

Η Καλλιστώ θέλει να δώσει θερμά συγχαρητήρια στην Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία για την βράβευσή της στην κατηγορία “Cross-border cooperation and networking” (“Διασυνοριακή συνεργασία και δικτύωση”) για το έργο LIFE The Return of the Neophron και να ευχηθεί  κάθε επιτυχία στην συνέχεια του έργου της!

president of Callisto Vaios Koutis

Τέλος, η Καλλιστώ ευχαριστεί τους εκατοντάδες φίλους που υπερψήφισαν την υποψηφιότητά της στην κατηγορία για το βραβείο του κοινού (Citizens’ Award).

Παρόλο που το βραβείο του κοινού  δεν κερδήθηκε, οι ψήφοι τους έκαναν το έργο της Καλλιστώς ευρύτερα γνωστό. Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν στο “School of Nature ” από την Πορτογαλία για την κατάκτηση του βραβείου.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθρο[ΑΦΙΕΡΩΜΑ] Μέλισσα: Το θαύμα της φύσης
Επόμενο άρθροΕΛΤΑ: Αναμνηστική σειρά γραμματοσήμων «20 Μαΐου – Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ