Αρχική Αφιερώματα Μέλισσα: Το θαύμα της φύσης

[ΑΦΙΕΡΩΜΑ] Μέλισσα: Το θαύμα της φύσης

0
Μέλισσα

Φαντάζεστε καλοκαίρι χωρίς καρπούζι; Φαντάζεστε μία διατροφή μόνο με καλαμπόκι και ρύζι; Αν όχι τότε δεν έχετε φανταστεί τη ζωή σας χωρίς τις μέλισσες. Οι μέλισσες είναι σημαντικές για την παραγωγή της τροφής μας, αλλά ο πληθυσμός τους φθίνει. Αν εξαφανιστούν οι μέλισσες μαζί τους ίσως εξαφανιστεί και η ίδια η ζωή. Διαβάστε στο αφιέρωμα του Ecozen.gr για τη σημασία των μελισσών, γνωρίστε το σημαντικό αυτό έντομο και μάθετε για τις ευεργετικές ιδιότητες του μελιού.


Honey

Μέλι: Οι ευεργετικές ιδιότητες στην διατροφή

Μια από τις τροφές που συγκεντρώνουν ιδιαίτερο επιστημονικό ενδιαφέρον, κυρίως λόγω των θρεπτικών συστατικών του, είναι το μέλι. Το μέλι είναι μια φυσική γλυκαντική τροφή που παρουσιάζει έντονη αντιοξειδωτική, αντιμικροβιακή και κυτταροπροστατευτική δράση.


Μέλισσα

Εννέα πράγματα που δεν γνωρίζατε για τις μέλισσες

Φως στις πολύπλοκες διεργασίες που είναι ικανές να εκτελούν οι μέλισσες ρίχνουν νέες επιστομονικές έρευνες. Μάλιστα τις περισσότερες από αυτές ούτε που τις φαντάζεστε.


Μέλισσα

Μέλισσες: Άρρηκτη η σχέση με το περιβάλλον – Προειδοποιήσεις για τον φθίνοντα αριθμό τους

Ημέρα προειδοποίησης για τους κινδύνους της ίδιας της ύπαρξης αποτελεί, ουσιαστικά, η Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας που κήρυξε την 20ή Μαΐου ο ΟΗΕ και η οποία γιορτάζεται για πρώτη φορά το 2018. Το σχετικό ψήφισμα αποτέλεσε πρόταση της Σλοβενίας ​​με την υποστήριξη όλων των κρατών-μελών της ΕΕ.


Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here