Αρχική Επιχειρείν ClimateLaunchpad 2018: Ο μεγαλύτερος διαγωνισμός επιχειρηματικών ιδεών επιστρέφει

ClimateLaunchpad 2018: Ο μεγαλύτερος διαγωνισμός επιχειρηματικών ιδεών επιστρέφει

0
CLP 2018 banner
Διαφήμιση

Το ClimateLaunchpad, ο μεγαλύτερος διαγωνισμός επιχειρηματικών ιδεών στον τομέα της πράσινης ανάπτυξης παγκοσμίως, επιστρέφει και φέτος ψάχνοντας για νέα ταλέντα στον τομέα της πράσινης τεχνολογίας και καινοτομίας.

Ο διαγωνισμός θεσπίστηκε για να βοηθήσει όσους επιθυμούν να μετατρέψουν τις πράσινες ιδέες τους σε παγκόσμιες επιχειρήσεις, και επικροτεί τις καινοτομίες σε θέματα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, της ενεργειακής απόδοσης, της διατροφής και της γεωργίας, του νερού, των μεταφορών, της βιομηχανικής τεχνολογίας ή οποιονδήποτε άλλο τρόπο αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής.

Όσοι ονειρεύονται να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση και να αναπτύξουν τις ιδέες τους ώστε να γίνουν βιώσιμες και να εξελιχθούν σε παγκόσμιες επιχειρήσεις, θα έχουν την ευκαιρία να υποβάλουν τις ιδέες τους μέχρι τις 10 Μαΐου, 2018 μέσω της ιστοσελίδας http://climatelaunchpad.org/application-form/.

Climate Launchpad (2)

Ο διαγωνισμός ClimateLaunchpad, με χορηγό επικοινωνίας και το ECOZEN.GR διεξάγεται από το Climate-KIC, την κύρια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε θέματα καινοτομίας για την κλιματική αλλαγή, και έχει ως στόχο να αναδείξει τις καλύτερες ιδέες στον τομέα της πράσινης ανάπτυξης σε παγκόσμιο επίπεδο.

Με αφετηρία το 2014 και 11 τότε συμμετέχουσες χώρες, το ClimateLaunchpad σήμερα έχει πάρει παγκόσμια μορφή. Πέρσι εντάχθηκαν χώρες όπως η Αυστραλία, η Ινδία, το Αζερμπαϊτζάν και η Κένυα, ενώ υποβληθήκαν κοντά στις 1,000 πράσινες ιδέες.

Η έκδοση του 2018 λαμβάνει μέρος σε περισσότερες από 35 χώρες σε όλο τον κόσμο και αρμόδιος φορέας για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού ClimateLaunchpad σε Κύπρο και Ελλάδα είναι για ακόμη μια φορά η Chrysalis LEAP, η πρώτη κυπριακή πλατφόρμα επιτάχυνσης ιδεών.

Climate Launchpad

Σε όλες τις συμμετέχουσες χώρες, επιλέγονται οι καλύτερες ομάδες οι οποίες θα περάσουν από ένα εντατικό διήμερο “bootcamp” και έξι εκπαιδευτικές συνεδρίες για να προετοιμαστούν για τον Εθνικό Τελικό, όπου οι τρεις κορυφαίοι φιναλίστ θα έχουν τη δυνατότητα να διαγωνιστούν στον Παγκόσμιο Τελικό ο οποίος θα διεξαχθεί τον Νοέμβριο στη Σκωτία, παρουσιάζοντας την ιδέα τους ενώπιον κριτικής επιτροπής.

Οι 10 καλύτερες ομάδες που θα επιλεγούν θα αποκτήσουν πρόσβαση στο Climate-KIC Αccelerator, το «επιχειρηματικό σχολείο» που επικεντρώνεται στην ανάπτυξη και την εμπορευματοποίηση των πράσινων startups, και παρέχει πρόσβαση σε περαιτέρω χρηματοδότηση.

Η καλύτερη ιδέα του Παγκόσμιου Τελικού θα λάβει επίσης ένα χρηματικό έπαθλο ύψους €10.000, η δεύτερη χρηματικό έπαθλο ύψους  €5.000 και η ιδέα που θα καταλάβει την τρίτη θέση θα κερδίσει €2.500.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να διαγωνιστούν και για βραβεία στις θεματικές κατηγορίες του Climate-KIC, όπως τις Αστικές Αειφόρες Μεταλλάξεις, την Αειφόρος Χρήση Γης, την Αειφόρος Παραγωγή και τις Περιβαλλοντικές Μετρήσεις και Χρηματοδότηση.

Climate Launchpad (1)

Μέγας χορηγός του προγράμματος για τρίτη συνεχή χρονιά είναι η Bernhard Schulte Shipmanagement (BSM). «Έχοντας ως όραμα έναν καλύτερο κόσμο, το οποίο οδηγείται από την επιθυμία για αλλαγή, η BSM υποστηρίζει πρωτοβουλίες που έχουν ως πρώτιστο σκοπό τη βιώσιμη ανάπτυξη και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Με την υποστήριξή μας προς τη Chrysalis LEAP για τρίτη συνεχή χρονιά, πιστεύουμε ότι η start-ups μπορούν να ενδυναμώσουν όλους μας για να επιτύχουμε ένα πιο βιώσιμο μέλλον για τον πλανήτη μας», δήλωσε η κα. Έλενα Πανταζίδου, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού Ομίλου (Group) της BSM.

Διαφήμιση