Αρχική Επιχειρείν 3RD FMDAY 2018: “Σχεδιάζοντας ένα έξυπνο και ευέλικτο περιβάλλον εργασίας”

3RD FMDAY 2018: “Σχεδιάζοντας ένα έξυπνο και ευέλικτο περιβάλλον εργασίας”

0
ΔΣ HFMA
Διαφήμιση

“Ο άνθρωπος παραμένει πρωταγωνιστής και στο νέο διαμορφούμενο περιβάλλον εργασίας.” Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν ξένοι και Έλληνες ομιλητές στο συνέδριο 3RD FMDAY 2018 – “Σχεδιάζοντας ένα έξυπνο & ευέλικτο περιβάλλον εργασίας”.

Μεταξύ άλλων, στο συνέδριο, χορηγός επικοινωνίας του οποίου ήταν και το ECOZEN.GR, συζητήθηκε ο ρόλος της αναπτυσσόμενης τεχνολογίας στην αύξηση της παραγωγικότητας στον χώρο εργασίας, καθώς και ο τρόπος με τον οποίο μπορεί το Facility Management να ενισχύσει τη δέσμευση των εργαζομένων.

Σημειώνεται, ότι η ημερομηνία της επίσημης έκδοσης του νέου ISO 41001: 2018 για το Facility Management συνέπεσε με την ημερομηνία διεξαγωγής του 3rd  FMDAY.

Stan Mitchell, CEO

Ο κ. Stan Mitchell, CEO, Key Facilities Management, ένας από τους keynote speakers του συνεδρίου, ήταν ένας από τους βασικούς συντελεστές στη δημιουργία του νέου προτύπου.

Το νέο ISO 41001: 2018 καθορίζει τις απαιτήσεις για ένα σύστημα διαχείρισης εγκαταστάσεων (FM) όταν ένας οργανισμός:

α) πρέπει να αποδείξει την αποτελεσματική και αποδοτική παράδοση των υπηρεσιών FM που υποστηρίζει τους στόχους του αποδέκτη των υπηρεσιών αυτών (demand organization or client)

β) στοχεύει στη συνεπή κάλυψη των αναγκών των ενδιαφερομένων μερών και των εφαρμοστέων απαιτήσεων

γ) στοχεύει να είναι βιώσιμος σε ένα παγκόσμιο ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Οι απαιτήσεις που ορίζονται στο πρότυπο ISO 41001: 2018 είναι μη τομεακές και προορίζονται να εφαρμόζονται σε όλους τους οργανισμούς ή σε τμήματα αυτών, στον δημόσιο ή/και στον ιδιωτικό τομέα, και ανεξάρτητα από τον τύπο, το μέγεθος και τη φύση του οργανισμού ή της γεωγραφικής θέσης του.

Ο πρόεδρος του σωματείου HFMA και General Manager της εταιρίας Redex, κ. Αλέξανδρος Αλιβιζάτος, στον χαιρετισμό που απηύθυνε τόνισε την ανάγκη για την δημιουργία αναγνωρισιμότητας και εξωστρέφειας του σωματείου, καταλήγοντας  στο επιθυμητό αποτέλεσμα  το οποίο είναι «η παροχή συνδυασμένων λύσεων από πιστοποιημένους φορείς και άτομα με βάση μοντέλα απόδοσης τα οποία στηρίζονται σε συγκεκριμένους & συμφωνημένους δείκτες απόδοσης».

Στην συνέχεια, ο κ.Pekka Matvejeff, Chairman of the Board at EuroFM, αναφέρθηκε στο μέλλον του facility management υπογραμμίζοντας ότι οι παγκόσμιες τάσεις στον κλάδο συνδέονται με τις αλλαγές στον χώρο εργασίας.

Μεταξύ άλλων, υπογράμμισε ότι στο μέλλον θα εξαλειφθεί το ωράριο 9-5 και το 30% των εργασιών που γνωρίζουμε σήμερα δεν θα υπάρχουν μέχρι το 2050.

XAΡΠΑΝΤΙΔΗΣ

Ο κ. Χρήστος Χαρπαντίδης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Παπαστράτος, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του μίλησε για την ανάγκη οι επιχειρήσεις να ανταποκρίνονται άμεσα στις αλλαγές που συμβαίνουν γύρω.

Τόνισε πώς οι εταιρείες που παραμένουν αγκυλωμένες στο παρελθόν χωρίς να τολμούν να κάνουν βήματα μπροστά, δεν θα μπορέσουν να επιβιώσουν στο μέλλον και έδωσε αντίστοιχα διεθνή παραδείγματα.

Ανέλυσε στη συνέχεια τη μεγάλη στροφή που έχει κάνει η Παπαστράτος τους τελευταίους μήνες, αλλάζοντας προϊόν, παραγωγή και γενικά επιχειρηματικό μοντέλο.

Μίλησε για τις σημαντικότερες προκλήσεις που η εταιρεία συνάντησε σε αυτή τη διαδρομή της μεταμόρφωσής της  και υπογράμμισε τη σημασία της “συνεργασίας” ως κλειδί για την επιτυχία.

Ο κ. Διονύσης Ποτουρίδης, Business Developer της εταιρείας Schneider Electric παρουσίασε την συνεργασία του με τις εταιρείες Facility Management μέσω του προϊόντος EcoStruxure.

Σημείωσε ότι οι EcoXperts είναι οι βραχίονες εφαρμογής του προϊόντος για εφαρμογές σε επαγγελματικά κτίρια και κατοικίες.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στους 6 τομείς εξειδίκευσης που μπορούν οι εταιρείες να αποκτήσουν ως ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και στις καινοτόμες εμπειρίες για τον ψηφιακό μετασχηματισμό.

Ο  Service Manager & BoD member της OTIS Greece κ. Παναγιώτη Ζήκος στην παρουσίαση του με τίτλο Industry 4.0 αναφέρθηκε στην τεχνητή νοημοσύνη και στον όρο ‘’blockchain’’ ο οποίος μοιάζει με έναν συνεχώς αυξανόμενο κατάλογο αρχείων, που ονομάζονται “block”, τα οποία συνδέονται και ασφαλίζονται με κρυπτογραφία.

Καταλήγοντας στην παρουσίαση του τόνισε ότι παρά την αυξανόμενη χρήση τεχνολογίας, ο άνθρωπος θα παραμένει πάντα στο επίκεντρο όλων των ενεργειών.

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Το συνέδριο διοργανώθηκε από το σωματείο HELLENIC FACILITY MANAGEMENT ASSOCIATION (HFMA), που εκπροσωπεί τις Ελληνικές εταιρίες για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση Εγκαταστάσεων σε συνεργασία με την PALLADIAN και πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 24 Απριλίου 2018, στον Ιππόδρομο Μαρκόπουλου, με την υποστήριξη των χορηγών εταιρείων Schneider-Electric, Otis, AGT, Diversey, GEP, Hertz, Kaυκάς, OTE Estate.

 

Διαφήμιση