Αρχική Ευζωία 11η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας: «Βάλε Ζώνη… Υπάρχει λόγος»

11η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας: «Βάλε Ζώνη… Υπάρχει λόγος»

0
11 ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ(1)
Διαφήμιση

Ξεκίνησε η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας, η οποία διοργανώνεται για 11η συνεχή χρονιά από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλεια (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων (Σ.Ε.Σ) και την υποστήριξη του φορέα «ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ και ΟΔΟΙ ΜΕ ΔΙΟΔΙΑ» με διακριτικό τίτλο «HELLASTRON», της Συμμαχίας για την Ασφάλεια και τον Πολιτισμό στο Δρόμο «Δρόμοι στο Μέλλον», και πλήθος άλλων φορέων και οργανώσεων.

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας θα πραγματοποιηθούν ποικίλες δράσεις ενημερωτικού, εκπαιδευτικού,  κοινωνικού, καθώς και θεσμικού χαρακτήρα, σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ 2017 Α3 aut

Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας, που έχει καθιερωθεί όλα αυτά τα χρόνια ως θεσμός, είναι να ενημερώσει, να ευαισθητοποιήσει και να εκπαιδεύσει τους πολίτες πάσης ηλικίας, αποσκοπώντας στην πρόληψη και τη μείωση της σύγχρονης μάστιγας της εποχής μας, των τροχαίων δυστυχημάτων.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης εντάσσεται και η νέα καμπάνια του Ι.Ο.ΑΣ, “…There is a reason”, Always belt-up  («Βάλε ζώνη…Υπάρχει λόγος»), που ξεκίνησε να προβάλλεται Πανελλαδικά στα τηλεοπτικά κανάλια της χώρας με σύμφωνη απόφαση ΕΣΡ, καθώς και στα κοινωνικά δίκτυα του Ινστιτούτου και συνεργατών και αφορά τη χρήση της ζώνης ασφαλείας.

H καμπάνια δημιουργήθηκε από το Ινστιτούτο με την υποστήριξη ερευνητικού προγράμματος του Toyota Fund For Europe  και περιλαμβάνει τη χρήση προηγμένων τεχνολογιών προκειμένου να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους χρήστες των οχημάτων (οδηγούς, συνοδηγούς και επιβάτες των πίσω θέσεων) για τους σοβαρούς κινδύνους που εγκυμονούν από τη μη χρήση ζώνης ασφαλείας.

THERE IS A REASON Campaign flyer

Στο μήνυμά της η κα Βασιλική Μυλωνά, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», αναφέρει τα εξής:  «Η 11η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας απευθύνεται σε όλους, γιατί μας αφορά όλους.

Στην Ελλάδα, παρά τη σημαντική βελτίωση που έχει επιτευχθεί κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας και το σύγχρονο αυτοκινητοδρομικό δίκτυο που απέκτησε η χώρα πέρυσι,  τα τροχαία δυστυχήματα εξακολουθούν να αποτελούν την πρώτη αιτία θανάτου για τους νέους.

Σας προσκαλούμε, λοιπόν, στις δράσεις μας, μαζί με τα παιδιά σας, τους φίλους σας, τους συνεργάτες σας. Ας βοηθήσουμε όλοι μαζί, για να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα στο δρόμο».

Κατεβάστε το πρόγραμμα εκδηλώσεων: Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας

Διαφήμιση