Αρχική Ανακύκλωση Τριμερής Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου για την ανακύκλωση

Τριμερής Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου για την ανακύκλωση

0
Διαφήμιση

Η ολοκληρωμένη διαχείριση ρευμάτων αποβλήτων, όπως λιπαντικά, ελαστικά, συσκευασίες και ηλεκτρικές συσκευές, η οποία συνδυάζεται με επισκέψεις σε καινοτόμες εγκαταστάσεις, κύρια για θέματα ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης βρέθηκε στο επίκεντρο τριμερούς συνεργασίας Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου.

Ο αν. ΥΠΕΝ, Σ. Φάμελλος, καλωσορίζοντας τις αντιπροσωπείες της Αιγύπτου και της Κύπρου στη χώρα μας, τόνισε τη σημασία της συνεργασίας στον τομέα του περιβάλλοντος, ως προτεραιότητα για τη διαμόρφωση της στρατηγικής συμμαχίας των τριών χωρών, ιδιαίτερα στον κοινό Μεσογειακό χώρο που μοιράζονται.

 «Η συνεργασία των χωρών μας, των επιχειρήσεων, των δημόσιων οργανισμών και των επιστημόνων μας δίνει τη δυνατότητα να αξιοποιήσουμε τη θετική πλευρά της παγκοσμιοποίησης και να προσεγγίσουμε την κοινωνία της γνώσης, της προόδου και της ανακύκλωσης. Ο τομέας του περιβάλλοντος προσφέρεται για την ανάπτυξη επιχειρηματικής δραστηριότητας και επενδύσεων που μπορούν να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και κοινωνική ευημερία. Προοπτική μας κοινή είναι η κοινωνία της ανακύκλωσης με μηδενικά απόβλητα» δήλωσε ο κ. Φάμελλος.

Προσθέτοντας: «Στην Ελλάδα γίνεται μια συστηματική προσπάθεια, ώστε να καλυφθούν παραλείψεις και αστοχίες χρόνων στον τομέα διαχείρισης των απορριμμάτων. Στόχος μας είναι η μετάβαση σε ένα μοντέλο διαχείρισης που θα συνάδει με την ευρωπαϊκή νομοθεσία και την κυκλική οικονομία».

Σύμφωνα πάντα με τον αν. ΥΠΕΝ, «η στροφή προς το μοντέλο της κυκλικής οικονομίας αποτελεί μέρος του γενικού αναπτυξιακού σχεδίου της κυβέρνησης, καθώς μπορεί να προωθήσει ένα ποιοτικό άλμα στην οικονομία δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας και νέες δεξιότητες, ενισχύοντας την επιχειρηματικότητα μικρού και μεσαίου μεγέθους και την κοινωνική οικονομία που βρίσκεται ακόμη σε χαμηλά επίπεδα στην Ελλάδα. Μπορεί το αντικείμενο αυτό επίσης να αποτελέσει πεδίο κοινής δράσης μεταξύ των τριών χωρών, ιδιαίτερα σε κρίσιμους τομείς, όπως τα δευτερογενή υλικά και καύσιμα, τα εδαφοβελτιωτικά και λιπάσματα και τα δομικά και αδρανή υλικά για την κατασκευή τεχνικών έργων».

Ο κ. Φάμελλος αναφέρθηκε, επίσης, στα λιπαντικά έλαια, όπου η Ελλάδα πρωτοπορεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο αφού κατέχει την πρώτη θέση στην αναγέννηση (αντί της καύσης τους), αλλά και στις νέες προκλήσεις ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης βιοαποβλήτων και νερού.

Κάλεσε τις αντιπροσωπείες σε συνέχιση των συμφωνημένων ενεργειών, με το επόμενο βήμα που είναι η επιχειρηματική συνάντηση στην Κύπρο.

Η συνάντηση συνεχίζεται και σήμερα με επισκέψεις σε εγκαταστάσεις ανακύκλωσης της Αττικής.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here