Αρχική Προγράμματα Ε.Κ.Ε. British American Tobacco Hellas: Σαράντα πολίτες βρήκαν εργασία στους πρώτους μήνες λειτουργίας...

British American Tobacco Hellas: Σαράντα πολίτες βρήκαν εργασία στους πρώτους μήνες λειτουργίας του Job Center

0
Διαφήμιση

Μέσα στους πρώτους μήνες λειτουργίας του Job Center, περίπου 40 άνθρωποι βρήκαν εργασία στηριζόμενοι από το πρόγραμμα του πρώτου ολοκληρωμένου Κέντρου Επανένταξης στην εργασία που λειτουργεί με βάση διεθνή πρότυπα από τις αρχές του χρόνου στην Αθήνα και αποτελεί ένα νέο εργαλείο στη μάχη κατά της ανεργίας.

Το Job Center απαντάει στα προβλήματα που δημιούργησε η κρίση, με στόχο την επανένταξη στην αγορά εργασίας ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία στον τομέα της απασχόλησης της British American Tobacco Hellas και στην Αθήνα λειτουργεί σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων στο κέντρο της πόλης για τους πολίτες που προτείνονται από τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων, συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση της ανεργίας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Το Job Center έχει ως σκοπό την ενδυνάμωση και υποστήριξη των ανθρώπων σε ανάγκη, στη διαχείριση της μετάβασης κατά τη διάρκεια αναζήτησης εργασίας ως και την επαγγελματική αποκατάστασή τους.

 Job Center (2).jpg

Ειδικοί σε θέματα Ανθρώπινου Δυναμικού και Ψυχολογίας αναλαμβάνουν την εκπαίδευσή τους στις τεχνικές αναζήτησης εργασίας και στην ανάπτυξη επαγγελματικών δεξιοτήτων και την πρακτική υποστήριξή τους κατά την αναζήτηση εργασίας με την παροχή υλικοτεχνικής υποδομής και δικτύωσης με πιθανούς εργοδότες (επιχειρήσεις, φορείς κ.λπ.).

Το Κέντρο ξεκίνησε με τους ανθρώπους που διαμένουν στις Κοινωνικές Κατοικίες του Δήμου Αθηναίων και σύντομα, λόγω της τεράστιας ζήτησης που υπήρξε και της επιτυχημένης πορείας του, επεκτάθηκε και σε άλλες κοινωνικές ομάδες που είχαν προσφύγει στις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων. Στη λειτουργία του συμβάλλουν και εργαζόμενοι της British American Tobacco Hellas.

«Τα αποτελέσματα μέχρι τώρα ξεπερνούν κάθε προσδοκία τόσο λόγω του μεγέθους και των πολλών διαστάσεων που έχει το πρόβλημα της ανεργίας, όσο και επειδή οι ωφελούμενοι του Job Center ανήκουν σε ιδιαίτερα ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Μάλιστα, κάποιοι από αυτούς έχουν μείνει χρόνια εκτός αγοράς εργασίας λόγω κάποιου πολύ σημαντικού γεγονότος που επηρέασε δραματικά την ζωή τους.

British American Tobacco Hellas logo.jpg

Η ανεύρεση εργασίας σε αυτούς τους ανθρώπους αποκτάει επιπλέον αξία αφού δεν τους δίνει μόνο δυνατότητα απασχόλησης, αλλά τους βοηθάει να σταθούν ξανά στα πόδια τους κάνοντας μια νέα αρχή», αναφέρει ο Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων της British American Tobacco Hellas, κ. Στέφανος Διανέλλος.

Η πρωτοβουλία αυτή της British American Tobacco Hellas αποτελεί συνέχεια της δημιουργίας Κοινωνικών Κατοικιών που συνέβαλλαν στο να δοθεί λύση στο πρόβλημα στέγασης πολιτών χωρίς σπίτι, μέσα από τις διαδικασίες επιλογής των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου Αθηναίων.

Για την ολοκληρωμένη κάλυψη των αναγκών των ανθρώπων αυτών, η British American Tobacco Hellas έχει δημιουργήσει και ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα επαγγελματικών δεξιοτήτων, με ειδικά σχεδιασμένα μαθήματα Αγγλικών, εκμάθησης ηλεκτρονικών υπολογιστών και διοικητικής υποστήριξης που οδηγούν σε πιστοποίηση.

Στις υπηρεσίες του Job Center περιλαμβάνονται ατομικές συναντήσεις με σύμβουλο εργασίας και κοινωνικό λειτουργό, ομάδες ψυχοκοινωνικής στήριξης, βιωματικά εργαστήρια και δικτύωση με πιθανούς εργοδότες για την δυνατότητα απασχόλησης σε όσους πληρούν τις προδιαγραφές που τίθενται.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here