Αρχική Επιστήμη Νέες γνώσεις για τον ιό του έρπητα οδηγούν στη θεραπεία του –...

Νέες γνώσεις για τον ιό του έρπητα οδηγούν στη θεραπεία του – Δείτε τη βρήκαν

0
Διαφήμιση

Μια ομάδα επιστημόνων ανακάλυψε νέες ιδέες για τους μηχανισμούς της μόλυνσης από τον ιό Epstein-Barr (EBV), καθώς και δύο αντισώματα που εμποδίζουν την είσοδο του ιού στα κύτταρα.

Τα ευρήματα, που δημοσιεύονται στα Πρακτικά της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών (PNAS), έχουν τη δυνατότητα να οδηγήσουν στην ανάπτυξη νέων εμβολίων για την πρόληψη μόλυνσης από τον EBV και άλλους ανθρώπινους ιούς έρπητα.

Το EBV, το οποίο προκαλεί μολυσματική μονοπυρήνωση (mono), είναι ένας από τους εννέα τύπους ερπητοϊών που μπορούν να μολύνουν τους ανθρώπους. Η συντριπτική πλειονότητα των ανθρώπων μολύνονται με EBV μέχρι να φθάσουν στην ενηλικίωση, συνήθως χωρίς σοβαρά ιατρικά προβλήματα.

Herpesvirus.jpg

Ωστόσο, η μόλυνση από τον ΕΒν μπορεί επίσης να συμβάλει σε μια ποικιλία καρκίνων, συμπεριλαμβανομένου του λεμφώματος Burkitt και Hodgkin και του ρινοφαρυγγικού καρκίνου.

Δεν υπάρχουν επί του παρόντος επεξεργασίες ή εμβόλια για την πρόληψη του EBV και παρά την εκτεταμένη μελέτη, ο μηχανισμός με τον οποίο το EBV εισέρχεται στα κύτταρα που μολύνει δεν έχει κατανοηθεί πλήρως.

pennteamshow.jpg

Στην έρευνα που δημοσιεύθηκε νωρίτερα φέτος στο Nature Communications, οι Richard Longnecker, PhD, Dan και Bertha Spear Research, καθηγητής Μικροβιολογίας-Ανοσολογίας, και ο Theodore Jardetzky, PhD, του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ, με το οποίο το εργαστήριο Longnecker είχε μακροχρόνια συνεργασία, αποκάλυψαν τη δομή των πρωτεϊνών EBV που βοηθούν στη ρύθμιση της σύντηξης του ιού πάνω στις μεμβράνες των κυττάρων του ξενιστή.

epsteinbarrv.jpg

Αυτές οι πρωτεΐνες είναι επίσης πιθανοί στόχοι για προστατευτικά αντισώματα στην ανάπτυξη εμβολίου.

Στην τρέχουσα μελέτη, οι επιστήμονες βασίστηκαν σε αυτά τα προηγούμενα ευρήματα για να περιγράψουν πώς οι πρωτεΐνες ΕΒν – και κατ ‘επέκταση οι άλλες πρωτεΐνες του ιού του έρπητα – λειτουργούν στη διαμεσολάβηση της διαδικασίας της ιογενούς μόλυνσης στους ανθρώπους.

health-swine-flu-detection-test.jpg

Είναι σημαντικό ότι η ομάδα ανέλυσε επίσης τις θέσεις πρόσδεσης σε αυτές τις πρωτεΐνες για αντισώματα που είναι ικανά να εξουδετερώνουν την μόλυνση με EBV και περιγράφουν τους μηχανισμούς με τους οποίους αυτά τα αντισώματα μπλοκάρουν την είσοδο του ιού.

Τα αντισώματα αποκλείουν τη σύντηξη με επιθηλιακά και Β κύτταρα, τα οποία είναι οι τύποι κυττάρων που μολύνουν τον ΕΒν στους ανθρώπους.

3637268855.png

«Αυτές οι μελέτες μπορούν να οδηγήσουν στη δημιουργία αντισωμάτων που προστατεύουν τον άνθρωπο από τη μόλυνση με EBV και επίσης να παρέχουν νέες ιδέες για την ανάπτυξη υποψηφίων εμβολίων για την πρόληψη μόλυνσης ανθρώπων από τον EBV και άλλους ανθρώπινους ιούς έρπητα», δήλωσε ο Longnecker.

Διαφήμιση