Αρχική Καταστροφές Οι ενέργειες του ΥΠΕΝ για την αντιμετώπιση της ρύπανσης στη Σαλαμίνα

Οι ενέργειες του ΥΠΕΝ για την αντιμετώπιση της ρύπανσης στη Σαλαμίνα

0
Διαφήμιση

Μέτρα αποκατάστασης του παράκτιου οικοσυστήματος προβλέπονται μεταξύ άλλων στις διαδικασίες που θα κινήσει το Συντονιστικό Γραφείο Αντιμετώπισης των Περιβαλλοντικών Ζημιών (ΣΥΓΑΠΕΖ) του ΥΠΕΝ, σε συνεργασία με τις εμπλεκόμενες αρχές, αναφορικά με τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου στην ευρύτερη περιοχή του Αργοσαρωνικού.

 

Συγκεκριμένα, όπως έκανε γνωστό το ΥΠΕΝ, με έγγραφο που απέστειλε το ΣΥΓΑΠΕΖ, σήμερα, καλεί την πλοιοκτήτρια εταιρεία να καταθέσει εγγράφως στοιχεία για τις έως τώρα ενέργειές της, καθώς και χρονοδιάγραμμα ενεργειών, όπως και μέτρα απορρύπανσης της θαλάσσιας και παράκτιας περιοχής και μέτρα πρόληψης περαιτέρω πρόκλησης περιβαλλοντικής ζημίας.

Παράλληλα με τις ενέργειες του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, το ΣΥΓΑΠΕΖ θα καθορίσει επιπλέον τα κατάλληλα μέτρα αποκατάστασης του παράκτιου οικοσυστήματος, τον τρόπο παρακολούθησης αυτών και τη σχετική εργασία, έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία αποκατάστασης της περιβαλλοντικής ζημίας.

Σημειώνεται ότι το Σώμα Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, Ενέργειας, Δόμησης και Μεταλλείων (ΣΕΠΔΕΜ) του ΥΠΕΝ, βρέθηκε στο πεδίο τη Δευτέρα, όπου πραγματοποίησε αυτοψία.

Διαβάστε ακόμαΜεγάλη οικολογική καταστροφή στη Σαλαμίνα

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here