Αρχική Υγεία - Διατροφή Τα τεχνητά γλυκαντικά σε συνδυασμό με δίαιτα αυξάνουν τις θερμίδες!

Τα τεχνητά γλυκαντικά σε συνδυασμό με δίαιτα αυξάνουν τις θερμίδες!

0
Διαφήμιση

Την επόμενη φορά που ρίχνετε ένα τεχνητό γλυκαντικό στον καφέ σας σκεπτόμενοι το βάρος που θα χάσετε, αποφεύγοντας τη ζάχαρη, καλύτερα να το ξανασκεφτείτε.

Μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Cell Metabolism ανακάλυψε ότι τα τεχνητά γλυκαντικά σε συνδυασμό με μια δίαιτα χαμηλών υδατανθράκων αυξάνουν σημαντικά την ποσότητα των θερμίδων που καταναλώνονται.

Η μελέτη, με επικεφαλής το Κέντρο Charles Perkins του Πανεπιστημίου του Σίδνεϊ και τη Σχολή Ζωής και Περιβαλλοντικών Επιστημών, προσέφερε σε διατροφικές μύγες δίαιτες με ποικίλες ποσότητες υδατανθράκων και γλυκαντικών ουσιών και παρακολουθούσαν την προκύπτουσα πρόσληψη τροφής.

artificial 2

Οι μύγες που κατανάλωναν τεχνητά γλυκαντικά δίπλα σε μια δίαιτα χαμηλών υδατανθράκων έδειξαν άμεση αύξηση της πρόσληψης θερμίδων. Η αύξηση αυτή κυμαινόταν ανάλογα με τη δόση των γλυκαντικών που χορηγήθηκε και δεν παρατηρήθηκε στις μύγες που κατανάλωναν μη ζαχαρούχα τρόφιμα.

Είναι σημαντικό ότι μια προηγούμενη μελέτη ανέφερε ότι η κατανάλωση ενός τεχνητού γλυκαντικού στο πλαίσιο μιας υψηλότερης διατροφής με υδατάνθρακες καταστέλλει την πρόσληψη τροφής και ως εκ τούτου μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των θερμίδων που καταναλώνονται.

artificial 1

Ωστόσο, όταν εξετάστηκαν λεπτομερώς, αυτά τα αποτελέσματα δεν ήταν επαληθεύσιμα, και οι μύγες που προσλάμβαναν υψηλότερη διατροφή υδατάνθρακα και κατανάλωσαν υψηλότερες δόσεις γλυκαντικών δεν μειώθηκε ταυτόχρονα η πρόσληψη θερμίδων.

Ο επικεφαλής ερευνητής, Αναπληρωτής Καθηγητής Greg Neely, από τη Σχολή Επιστημών του Πανεπιστημίου του Σίδνεϊ, δήλωσε ότι τα νέα ευρήματα υποστήριξαν τα προηγούμενα συμπεράσματα της ομάδας.

artificial 5

«Η παραμόρφωση της ενεργειακής αξίας της τροφής, με το χειρισμό των γλυκαντικών με τεχνητά μέσα, έχει απροσδόκητες συνέπειες στις μελέτες σε ζώα», είπε.

“Για να κατανοήσουμε πλήρως τον αντίκτυπο των τεχνητών γλυκαντικών στην γενική υγεία, απαιτείται περαιτέρω συστηματική διερεύνηση αυτών των επιδράσεων στο μεταβολισμό.”

artificial 4

Προηγούμενη έρευνα από την ομάδα του Πανεπιστημίου του Σίδνεϊ σε μύγες και ποντίκια αποκάλυψε ότι η χρόνια κατανάλωση τεχνητών γλυκαντικών αυξάνει τα συναισθήματα της πείνας λόγω του σύνθετου νευρωνικού δικτύου που ανταποκρίνεται σε τεχνητά γλυκίσματα τροφίμων…

artificial 6

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here