Αρχική Διάστημα Βίντεο της NASA δείχνει πώς θα σωθούμε από πιθανή πρόσκρουση με αστεροειδή

Βίντεο της NASA δείχνει πώς θα σωθούμε από πιθανή πρόσκρουση με αστεροειδή

0
Διαφήμιση

Έχουμε δει όλοι τις ταινίες στις οποίες οι επιστήμονες σχεδιάζουν περίπλοκα και επικίνδυνα σχέδια για να σώσουν τη Γη από έναν επερχόμενο αστεροειδή. Και αυτά τα σχέδια εξαρτώνται σχεδόν πάντα από λίγη τύχη. Αλλά τι θα συμβεί στην πραγματική ζωή;

Η NASA πιστεύει ότι έχει μια απάντηση και ο διαστημικός οργανισμός απέδειξε ότι η λύση σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή.

https://www.youtube.com/watch?v=8zooPRmgUPI

Το βίντεο παρουσιάζει το όχημα της DAS (NASA),το οποίο διέρχεται

σκόπιμα σε ένα τμήμα του δυαδικού συστήματος αστεροειδών που ονομάζεται Διδύμος.

“Το DART θα είναι η πρώτη αποστολή της NASA για να αποδείξει ότι είναι δυνατή η τεχνική της κινητικής κρούσης – χτυπώντας τον αστεροειδή να μετατοπίσει την τροχιά του – για να αντιμετωπίσει την πιθανή μελλοντική απειλή αστεροειδών”, δήλωσε ο Lindley Johnson.

komitis 3

Το σχέδιο είναι μέρος μιας διεθνούς προσπάθειας για την ανάπτυξη ενός πλανητικού αμυντικού προγράμματος για την αντιμετώπιση αστεροειδών που θα μπορούσαν να αποτελέσουν κίνδυνο για τη Γη.

komitis 5

Η κινητική δοκιμή κρούσης θα διεξαχθεί εδώ και χρόνια, ξεκινώντας από το πρώτο μέρος της αποστολής το 2020 με την εκτόξευση δύο διαστημοπλοίων και την εκτέλεση της δοκιμής που θα πραγματοποιηθεί το 2022.

komitis2

Εκτός από τη NASA, οι εταίροι στο σχέδιο περιλαμβάνουν την Ευρωπαϊκή (ESA), το Observatoire de la Côte d’Azur (OCA) και το Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Φυσικής του Πανεπιστημίου Johns Hopkins (JHU / APL).

komitis 6

Μπορεί να περάσουν χρόνια πριν διαπιστώσουμε εάν αυτό είναι αποτελεσματικό, αλλά τουλάχιστον βρισκόμαστε μπροστά σε σχέδια εκτάκτου ανάγκης κατά αστεροειδούς…

komitis 1

Πηγές: http://www.foxnews.com/tech/2017/07/05/nasa-plans-to-crash-satellite-into-asteroid.html http://mashable.com/2017/07/02/nasa-asteroid-dart-mission/#TVcvTJCQOsqq

Διαφήμιση