Αρχική Ενέργεια Ινδία: Η δεύτερη χώρα παγκοσμίως που χρησιμοποιεί μια νέα τεχνολογία πυρηνικής ενέργειας

Ινδία: Η δεύτερη χώρα παγκοσμίως που χρησιμοποιεί μια νέα τεχνολογία πυρηνικής ενέργειας

0
Διαφήμιση

Επί 15 χρόνια, οι πυρηνικοί επιστήμονες της Ινδίας εργάζονται σε μια γιγαντιαία πυρηνική εγκατάσταση στο Kalpakkam, μια πόλη στις όχθες του κόλπου της Βεγγάλης κοντά στην Chennai.

Σε αντίθεση με τις περισσότερες εγκαταστάσεις, αυτός είναι ένας πυρηνικός αντιδραστήρας ταχείας αναπαραγωγής, μια τεχνολογία που η Ινδία εργάζεται για να τελειοποιήσει εδώ και 27 χρόνια, ξεκινώντας από μια πειραματική εγκατάσταση που ονομάζεται Fast-Breeder Test Reactor (FBTR).

Οι αντιδραστήρες ταχείας αναπαραγωγής είναι διαφορετικοί από τους συμβατικούς πυρηνικούς σταθμούς επειδή τα νετρόνια που υποστηρίζουν την ατομική αλυσιδωτή αντίδραση ταξιδεύουν σε υψηλότερες ταχύτητες. Αυτός ο τύπος αντιδραστήρα είναι ικανός να παράγει περισσότερο καύσιμο που καταναλώνει, μια συμπεριφορά που συνήθως καθίσταται δυνατή από το ουράνιο.

piriniko 3

Οι ταχείς αντιδραστήρες μπορούν να βοηθήσουν στην απόσπαση έως και 70% περισσότερης ενέργειας από τους παραδοσιακούς αντιδραστήρες και είναι ασφαλέστεροι από τους παραδοσιακούς αντιδραστήρες μειώνοντας ταυτόχρονα τα ραδιενεργά απόβλητα μεγάλης διάρκειας ζωής”, δήλωσε ο Yukiya Amano, Γενικός Διευθυντής του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας.

Το ουράνιο δεν είναι συνηθισμένο στην Ινδία, αλλά η χώρα έχει το δεύτερο μεγαλύτερο κατάστημα θορίου, οπότε ο Αντιδραστήρας Πρωτότυπου Γρήγορου Αναπαραγωγέα (PFBR) στο Kalpakkam χρησιμοποιεί ράβδους αυτού του στοιχείου.

piriniko 5

Ασφαλέστερο και καθαρότερο

Πριν από το PFBR της Ινδίας, ο μόνος εμπορικός πυρηνικός αντιδραστήρας ταχείας εκτροφής ήταν ο πυρηνικός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας Beloyarsk της Ρωσίας, ο οποίος βρίσκεται στα βουνά της Ουράλ.

Ωστόσο, ο γρήγορος αντιδραστήρας αναπαραγωγής της Ρωσίας χρησιμοποιεί ουράνιο, οπότε η Ινδία είναι πραγματικά μοναδική. Η Κίνα επιδιώκει επίσης ένα παρόμοιο πρόγραμμα, αλλά η τεχνολογία τους είναι πάνω από μια δεκαετία πίσω από την Ινδία.

Άλλες χώρες, όπως η Ιαπωνία και η Γαλλία, προσπάθησαν επίσης να αναπτύξουν τις δικές τους τεχνολογίες ταχείας αναπαραγωγής, αλλά δεν ήταν επιτυχείς για λόγους τεχνικής και ασφάλειας.

piriniko 4

Ωστόσο, ο Arun Kumar Bhaduri, διευθύνων σύμβουλος του Ινστιτούτου για την Ατομική Έρευνα Indira Gandhi, Kalpakkam , δήλωσε στους Times της Ινδίας ότι η τεχνολογία είναι ασφαλής: «Οι αντιδραστήρες αναπαραγωγής είναι πολύ ασφαλέστεροι από τη σημερινή γενιά πυρηνικών σταθμών. “

Με το PFBR, η Ινδία είναι πρωτοπόρος σε ένα είδος πυρηνικής τεχνολογίας που θα μπορούσε ενδεχομένως να είναι η μεγαλύτερη ανανεώσιμη πηγή ενέργειας της χώρας.

piriniko 1

Η Ινδία είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος υπαίτιος του κόσμου στα αέρια που θερμαίνει το κλίμα, μετά την Κίνα. Ενώ η τελευταία φαίνεται να οδηγεί τον κόσμο στην αξιοποίηση της ηλιακής και αιολικής ενέργειας , η Ινδία είναι αποφασισμένη να κάνει την πυρηνική ενέργεια να δουλέψει προς όφελός τους.

https://www.youtube.com/watch?v=rcOFV4y5z8c

Πηγές: https://futurism.com/india-will-be-the-second-country-in-the-world-to-use-a-novel-nuclear-technology/ http://timesofindia.indiatimes.com/india/nuclear-reactor-at-kalpakkam-worlds-envy-indias-pride/articleshow/59407602.cms

Διαφήμιση