Αρχική Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Α.Π.Ε Σε λειτουργία ο πρώτος σταθμός παραγωγής ενέργειας υδροηλεκτρικής και ηλιακής ενέργειας (video)

Σε λειτουργία ο πρώτος σταθμός παραγωγής ενέργειας υδροηλεκτρικής και ηλιακής ενέργειας (video)

0
Διαφήμιση

Ο πρώτος σταθμός ηλεκτροπαραγωγής παγκοσμίως που συνδυάζει υδροηλεκτρική και ηλιακή ενέργεια άνοιξε στην Πορτογαλία, σηματοδοτώντας ένα ορόσημο για την ανανεώσιμη ενέργεια.

Το φράγμα Alto Rabagão στο Montalegre έχει εξοπλιστεί με 840 πλωτούς ηλιακούς συλλέκτες, γεγονός που αυξάνει τη μέγιστη χωρητικότητα του εργοστασίου κατά 220 κιλοβάτ, σύμφωνα μετην εταιρεία Ciel & Terre (C & T), κατασκευαστών των πάνελ.

Ο σταθμός ηλεκτροπαραγωγής αναμένεται να παράγει 332 μεγαβάτ ώρες εντός του πρώτου έτους, το οποίο είναι αρκετό για να τροφοδοτήσει 100 σπίτια για ένα χρόνο.

idroilektriko 2

Εάν το έργο φράγματος είναι επιτυχές, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να καλύψει τις ανάγκες σε ηλεκτρισμό σε άλλες χώρες, όπως η Βραζιλία, η οποία αναμένεται ότι η ζήτηση θα υπερδιπλασιαστεί μέχρι το έτος 2050, αναφέρει η Huffington Post.

Η χρησιμότητα του έργου, Energias de Portugal (EDP), διεξάγει μια επιχείρηση μεγάλης κλίμακας στη χώρα της Νότιας Αμερικής.

“Έχει όλα τα συστατικά για να επιτύχει μια λύση αυτού του είδους”, δήλωσε ο διευθυντής του προγράμματος EDP Paulo Pinto στο Diário de Notícias.

idroilektriko 3

Η C&T ανέπτυξε τα πάνελ ως μέρος του κατοχυρωμένου με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας πλωτού ηλιακού συστήματος Hydrelio, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας.

Η τεχνολογία του επιτρέπει την τοποθέτηση επιπλεόντων φωτοβολταϊκών (FPV) πλαισίων σε μεγάλα σώματα ή νερό, αντί να είναι τοποθετημένα σε έδαφος και να καταλαμβάνουν έδαφος.

Επιπλέον, οι πίνακες είναι φιλικοί προς το περιβάλλον. Είναι κατασκευασμένα από ανακυκλώσιμα υλικά και συμβάλλουν στη μείωση της εξάτμισης του νερού, της αργής ανάπτυξης των φυκιών με την προστασία του νερού και τη μείωση της διάβρωσης των δεξαμενών μειώνοντας τα κύματα μέσα σε αυτό.

Ο κύριος σκοπός των πάνελ των FPV είναι να παράγουν ενέργεια σε ένα τεχνητό, αχρησιμοποίητο σώμα νερού…

idroilektriko 4

Η τοποθέτησή τους στα φράγματα επιτρέπει την παραγωγή περισσότερης ενέργειας και καθιστά τα εργοστάσια ακόμα πιο κερδοφόρα, καθώς τα πάνελ μπορούν να συλλέγουν ηλιακό φως για ενέργεια κατά τη διάρκεια της ημέρας και να εξοικονομούν υδροηλεκτρική ενέργεια κατά τη διάρκεια του βράδυ και των αιχμών αιχμής.

idroilektriko 7

 Σήμερα εκτιμάται ότι 400 gigawatts (GW) ηλιακής ηλεκτρικής ενέργειας μπορεί να παραχθεί εάν το 10% των 50 μεγαλύτερων φραγμάτων στον κόσμο καλύπτονται με πάνελ,.

Το Alto Rabagão άνοιξε για πρώτη φορά το 1964 και έχει ισχύ ισχύος 68 MW χωρίς τα πάνελ. Το νερό του φτάνει σε βάθος περίπου 200 ποδιών.

 

https://www.youtube.com/watch?v=hMHbFS0ucrQ

 

 

Πηγές: http://www.huffingtonpost.com/entry/hydro-solar-plant_us_595f96dee4b02e9bdb0c0fa6 https://weather.com/science/environment/news/portugal-alto-rabagao-dam-solar-hydro-power-panels-energyhttps://futurism.com/the-worlds-first-power-plant-combining-hydroelectricity-and-solar-energy-is-now-open/

Διαφήμιση