Αρχική Περιβάλλον Σε τελική φάση ο διαγωνισμός φωτογραφίας με θέμα την Ελληνική Φύση εντός...

Σε τελική φάση ο διαγωνισμός φωτογραφίας με θέμα την Ελληνική Φύση εντός της Βαλκανικής Πράσινης ζώνης

0
Διαφήμιση

Τις τελευταίες του μέρες διανύει ο διαγωνισμός φωτογραφίας με θέμα το Ελληνικό τμήμα της Βαλκανικής Πράσινης Ζώνης (Balkan Green Belt). Ο διαγωνισμός φωτογραφίας έχει ως σκοπό να αναδείξει την σημασία της Πράσινης Ζώνης, δηλαδή του δικτύου περιοχών με έντονο περιβαλλοντικό ενδιαφέρον ανάμεσα σε γειτονικές χώρες.

Στην Ελλάδα, η Πράσινη Ζώνη περιλαμβάνει ποτάμια όπως ο Καλαμάς και ο Έβρος, λίμνες όπως οι Πρέσπες, η Κερκίνη και η Δοϊράνη και όλες τις οροσειρές κατά μήκος των βόρειων συνόρων της χώρας, όπως η Ροδόπη και η Βόρεια Πίνδος. Όσοι θέλουν να λάβουν μέρος πρέπει να στείλουν φωτογραφίες από τις προαναφερθείσες περιοχές. Οι νικητές θα κερδίσουν τα παρακάτω βραβεία:

1ο Βραβείο: ένα Tablet
2ο Βραβείο: μία ψηφιακή κορνίζα φωτογραφιών
3ο Βραβείο: ένα power bank
Οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να στείλουν τις φωτογραφίες τους μέχρι τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 15 Ιουλίου 2017 στον λογαριασμό: europeangreenbeltgreece@gmail.com .

Η Ευρωπαϊκή Πράσινη Ζώνη αποτελεί κατά κύριο λόγο την συνοριακή γραμμή αυτού που ήταν παλιά το «Σιδηρούν Παραπέτασμα». Κατά μήκος του πρώην «Σιδηρού Παραπετάσματος» που χώριζε την Ευρώπη σε Ανατολή και Δύση για σχεδόν 40 χρόνια, αναπτύχθηκε μια ξεχωριστή «πράσινη» ζώνη, ένας οικολογικός διάδρομος που διασχίζει 24 χώρες και ως αυστηρά επιτηρούμενη στρατιωτική περιοχή υπήρξε καταφύγιο για πολλά απειλούμενα είδη.

Place Greece4th

Έτσι, οι περιοχές που περιλαμβάνονται στη νοητή γραμμή μεταξύ της Θάλασσας Μπάρεντς στη Ρώσο – Νορβηγική μεθόριο μέχρι και τη Μαύρη Θάλασσα και τα βόρεια σύνορα της Ελλάδας στα Βαλκάνια μετονομάστηκαν σε Ευρωπαϊκή Πράσινη Ζώνη, ενώ το ομώνυμο δίκτυο συγκροτήθηκε το 2003. Το νοτιότερο σκέλος της Ευρωπαϊκής Πράσινης Ζώνης είναι η Βαλκανική Πράσινη Ζώνη που κατά κύριο λόγο περιλαμβάνει οροσειρές, καθώς και λίμνες και ποτάμια της Βαλκανικής.

Μια περιοχή με μεγάλη ποικιλία χλωρίδας και πανίδας, πολλαπλές εναλλαγές τοπίων και αρμονική συνύπαρξη του ανθρώπου με τη φύση, η Βαλκανική Πράσινη Ζώνη αποτελεί ιδανικό φόντο για τους λάτρεις της φωτογραφίας. Στην Ελλάδα, η Πράσινη Ζώνη περιλαμβάνει ποτάμια όπως ο Καλαμάς και ο Έβρος, λίμνες όπως οι Πρέσπες, η Κερκίνη και η Δοϊράνη και όλες τις οροσειρές κατά μήκος των βόρειων συνόρων της χώρας, όπως η Ροδόπη και η Βόρεια Πίνδος.

Απαράμιλλης ομορφιάς τοπία, μερικά από τα πιο σημαντικά πάρκα της χώρας, βουνά και δάση που αποτελούν καταφύγια απειλούμενων ειδών, όπως η καφέ αρκούδα, συνθέτουν έναν ενδιαφέροντα προορισμό και τόπο εξερεύνησης για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του.

Η ημερομηνία λήξης για την υποβολή των φωτογραφιών είναι η 15η Ιουλίου 2017. Ο διαγωνισμός είναι ανοιχτός σε όλα τα άτομα που ζουν, επισκέφτηκαν ή θα επισκεφτούν το Ελληνικό τμήμα της Βαλκανικής Πράσινης Ζώνης. Οι φωτογραφίες που θα υποβληθούν πρέπει υποχρεωτικά να έχουν ληφθεί κατά μήκος της Ελληνικής περιοχής της Βαλκανικής Πράσινης Ζώνης και να σταλούν με e-mail στον λογαριασμό: europeangreenbeltgreece@gmail.com.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερες λεπτομέρειες για τους όρους συμμετοχής εδώ. Ο διαγωνισμός οργανώνεται από την Περιβαλλοντική Οργάνωση «Καλλιστώ» σε συνεργασία με τη γερμανική οργάνωση euroNatur.

Διαφήμιση