Αρχική Τουρισμός Σε κινητοποίηση η κυβέρνηση για να μην πληγεί ο τουρισμός στο νησί

Σε κινητοποίηση η κυβέρνηση για να μην πληγεί ο τουρισμός στο νησί

0
Διαφήμιση

Σε άμεση συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία στο πλαίσιο του κυβερνητικού συντονισμού υπό τον πρωθυπουργό για την επιχειρησιακή διαχείριση στην Κω, είναι η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά.

 

Το υπουργείο και ο ΕΟΤ ήρθαν σε επαφή με τις πρεσβείες και τα γραφεία ΕΟΤ Εξωτερικού για την ενημέρωση των tour operators (διοργανωτών ταξιδιών), των ταξιδιωτικών γραφείων, των αεροπορικών εταιρειών και των παραγόντων της τουριστικής βιομηχανίας του εξωτερικού.

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση, η κατάσταση στην Κω έχει ομαλοποιηθεί και τις τελευταίες ώρες έχει επιστρέψει στην κανονικότητα, συμπεριλαμβανομένης της εξέλιξης της τουριστικής κίνησης.

Το υπουργείο Τουρισμού είναι σε διαρκή επικοινωνία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τους τοπικούς φορείς και τον ιδιωτικό τομέα, καθώς και με τους πανελλαδικούς φορείς, τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ) και την Ομοσπονδία των Συνδέσμων των Εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (FEDHATTA) για την προώθηση των ενεργειών με στόχο τη διευκόλυνση των επισκεπτών και την απρόσκοπτη εξέλιξη της τουριστικής κίνησης.

Σημειώνεται, ότι οι ξενοδοχειακές και τουριστικές υποδομές λειτουργούν κανονικά και δεν επηρεάστηκαν λόγω της ισχυρής αντισεισμικής θωράκισής τους, ενώ μετά και τις απαιτούμενες ενέργειες των συναρμόδιων υπουργείων διασφαλίστηκε η ομαλή πρόσβαση στο νησί:

– το αεροδρόμιο λειτουργεί κανονικά και οι πτήσεις εξυπηρετούνται από και προς όλους τους διεθνείς προορισμούς

– αποκαταστάθηκε η ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού με τον Πειραιά. Η κίνηση θα εξυπηρετείται προσωρινά μέσω του λιμανιού της Κεφάλου

– αποκαταστάθηκε η ενδοδωδεκανησιακή ακτοπλοϊκή συγκοινωνία μέσω εναλλακτικού προβλήτα κοντά στο κεντρικό λιμάνι της Κω

  • αποκαταστάθηκε η ακτοπλοϊκή σύνδεση των ημεροπλοίων από και προς τα τουρκικά παράλια, όπως και το σημείο ελέγχου ζώνης Σένγκεν, το οποίο έχει μεταφερθεί κοντά στο κεντρικό λιμάνι της Κω

Δηλώσεις Παναγιώτη Κουρουμπλή για τις κατασκευές στο λιμάνι του νησιού

Ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής διευκρίνισε ότι οι νέες κατασκευές κτιρίων, μετά τον σεισμό του 1981, είναι πολύ γερές και ο κρατικός μηχανισμός κινήθηκε αστραπιαία προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση στο νησί.

Δήλωσε ότι το θέμα χρειάζεται ψύχραιμη αντιμετώπιση, καθώς ο σεισμός σημειώνεται στο μέσον της τουριστικής περιόδου. Πρόσθεσε επίσης ότι το Λιμεναρχείο της Κω δεν έχει υποστεί ζημιές παρά μόνο ένα πλωτό λιμενικού που προσέκρουσε στο κρηπίδωμα του λιμανιού λόγω του ισχυρού κυματισμού μετά τον σεισμό.

Ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Νεκτάριος Σαντορινιός, σημείωσε ότι το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, προσπαθεί να επαναφέρει την ομαλότητα στην ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού, ώστε να εξυπηρετηθούν άμεσα οι τουρίστες και οι ανάγκες των νησιωτών.

Τέλος, τόνισε ότι πρέπει όλοι να επιδείξουν ψυχραιμία και να βοηθήσουν το νησί να επανέλθει στην κανονικότητα.

Αγώνας δρόμου για να ανοίξει το λιμάνι στην Κω

Κλιμάκιο του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με επικεφαλής τον γενικό γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, Χρήστο Λαμπρίδη μεταβαίνει στην Κω, προκειμένου να συνδράμει στις εργασίες που αφορούν στην επιθεώρηση, στην εκτίμηση της ζημιάς και στην επισκευή στο κεντρικό λιμάνι μετά τον ισχυρό σεισμό, που έπληξε τα ξημερώματα το νησί.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, το επιβατικό λιμάνι της Κω και ο προβλήτας Shengen έχουν υποστεί εκτεταμένες ζημιές, ενώ έχουν σημειωθεί καθιζήσεις σε πολλά σημεία και έντονες ρηγματώσεις σχεδόν σε όλη την επιφάνεια της χερσαίας λιμενικής ζώνης.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here