Αρχική Επιστήμη Βολιδοσκοπούν τα σύννεφα και τις αέριες μάζες κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη

Βολιδοσκοπούν τα σύννεφα και τις αέριες μάζες κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη

0
Διαφήμιση

Οι επιστήμονες που αναζητούν εναλλακτικές προσεγγίσεις για την εξουδετέρωση της υπερθέρμανσης του πλανήτη έχουν δημοσιεύσει δύο ενδεχόμενες παρεμβάσεις με προοπτικές στο περιοδικό Science.

Στην πρώτη, οι Ulrike Niemeier και Simone Tilmes με το Ινστιτούτο Max Planck και το Εθνικό Κέντρο Έρευνας για την Ατμόσφαιρα στις Η.Π.Α., αντίστοιχα, ασχολούνται με τη δυνατότητα έγχυσης αερολυμάτων στην ατμόσφαιρα ως μέσο περιορισμού της διέλευσης της θερμότητας.

clouds 1

Στη δεύτερη, ο Niemeier συνεργάζεται με τον Blaž Gasparini με το Ινστιτούτο Ατμοσφαιρικής και Κλιματικής Επιστήμης στην Ελβετία για να εξετάσει τα θέματα που σχετίζονται με την προσπάθεια διασποράς σύννεφων που εμποδίζουν τη θερμότητα στην ατμόσφαιρα να διαφύγει στο διάστημα.

clouds 1

Οι κυβερνήσεις στέλνουν εκπροσώπους στις κλιματικές συναντήσεις ελπίζοντας να συνάψουν συμφωνίες σχετικά με τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Ωστόσο, ο πλανήτης συνεχίζει να ζεσταίνεται. Οι επιστήμονες σε όλο τον κόσμο είναι πεπεισμένοι ότι εάν δεν γίνει κάτι σύντομα, ο πλανήτης θα μπορούσε να γίνει ένα άθλιο μέρος για διαβίωση ή, χειρότερα, θα μπορούσαμε να προκαλέσουμε τη δική μας εξαφάνιση.

clouds 2

Παρόλο που έχει σημειωθεί κάποια πρόοδος στον περιορισμό των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, οι περισσότεροι θα συμφωνούσαν ότι αυτές οι προσπάθειες δεν είναι ικανοποιητικές. Για το λόγο αυτό, ορισμένοι επιστήμονες έχουν αρχίσει να εξετάζουν άλλους τρόπους για την πρόληψη της καταστροφής. Δύο από τις πιο συζητημένες είναι η έγχυση αεροζόλ και η σπορά των νεφών.

clouds 3

Η ιδέα πίσω από την έγχυση αερολυμάτων στην ατμόσφαιρα, όπως επισημαίνουν οι Niemeier και Tilmes, είναι να μιμηθεί την ψύξη που συμβαίνει όταν τα ηφαίστεια ξεσπούν. Μαζί με τον καπνό, τα ηφαίστεια εκπέμπουν επίσης πολύ θείο, γι ‘αυτό και οι επιστήμονες προτείνουν να κάνουμε το ίδιο τεχνητά. Αλλά αυτό θα μπορούσε να είναι ευκολότερο να αναφερθεί παρά να γίνει, ο Niemeier και ο Tilmes σημειώνουν, επειδή θα έπρεπε να αναπαράγουν μια έκρηξη το μέγεθος του Mount Pinatubo κάθε μέρα για περίπου δεκάδεςχρόνια..

clouds 4

Και υπάρχουν προβλήματα με τη σπορά των νεφών, τα οποία μπορεί να γίνουν για να διασκορπιστούν τα κυκλικά σύννεφα, εμποδίζοντας να παγιδεύσουν τη θερμότητα – το κύριο πρόβλημα είναι η έλλειψη ακρίβειας. Να γίνει λάθος θα μπορούσε να οδηγήσει σε περισσότερη θέρμανση, για παράδειγμα.

Διαφήμιση