Αρχική Υγεία - Διατροφή Εύκολες καλοκαιρινές συνταγές: Σαμπλέ Μπρετόν με κρέμα γιαούρτι και τζελ μάνγκο και...

Εύκολες καλοκαιρινές συνταγές: Σαμπλέ Μπρετόν με κρέμα γιαούρτι και τζελ μάνγκο και σάλτσα φρούτα του δάσους

0

Μια μοναδική συνταγή, με γαλλικές νότες, που θα σας αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις παρουσιάζεται από τον γνωστό CHEF Τάκη Πρωτοψάλτη. Το Σαμπλέ Μπρετόν με κρέμα γιαούρτι και τζελ μάνγκο και σάλτσα φρούτα του δάσους θα αλλάξει τον τρόπο που βλέπε τη γαλλική κουζίνα!

Συνταγή

400 γραμμάρια αλεύρι μαλακό
300 γραμμάρια βούτυρο 82%
250γρ ζάχαρη,
120 γρ κρόκους
15 γρ μπέϊκιν
5 γρ αλάτι
1 πρέζα βανίλια

Σαμπλέ Μπρετόν*
250 γρ γιαούρτι
7 φλούδες λεμονιού
2 ζελατίνες
50 γρ ζάχαρη
Κρέμα γιαούρτι
250γρ πουρέ μάνγκο
30 γρ ζάχαρη
1ζελατινα
Τζελ μανγκο
Φρούτα του δάσους κομμένα σε φέτες

Εκτέλεση

Για σαμπλέ Μπρετόν
Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά μαζί με το φτερό ώσπου να γίνει μια εύπλαστη ζύμη. Την αφήνουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο και ύστερα ανοίγουμε με την βοήθεια ενός πλάστη ζύμη ενός χιλιοστού.
Για το cream γιαούρτι.
Βάζουμε σε μπεν μαρί όλα τα υλικά εκτός από τις ζελατίνες. Όταν το μείγμα μας φτάσει στους 60 βαθμούς, αφαιρούμε τα λεμόνια και προσθέτουμε τις ζελατίνες. Ομογενοποιούμε, βάζουμε την cream γιαούρτι στο τσέρκι μας και την αφήνουμε να παγώσει στην κατάψυξη για 30 λεπτά.

Για το τζελ μάνγκο
Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα τον πουρέ με την ζάχαρη. Όταν βράσουν αφαιρούμε την κατσαρόλα Ρίχνουμε τις ζελατίνες και ομογενοποιούμε. Τοποθετούμε στο τσέρκι μας το τζελ μάνγκο και την βάζουμε στην κατάψυξη για 30 λεπτά.

*Τα σαμπλέ μπρετόν είναι παραδοσιακά γαλλικά μπισκουί από τη Βρετάνη που η υφή τους είναι κάτι μεταξύ ζύμης μπριζέ και παντεσπανιού. Είναι υπέροχα σκέτα ως βούτημα ή ακόμα και ως βάση σε τούρτες.

protopsaltis

Τάκης Πρωτοψάλτης EX.PASTRY CHEF

https://www.facebook.com/pbanilia

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here