Αρχική Υγεία - Διατροφή Εύκολες καλοκαιρινές συνταγές: Σαρδέλες με σούμα και μουστάρδα

Εύκολες καλοκαιρινές συνταγές: Σαρδέλες με σούμα και μουστάρδα

0
Διαφήμιση

Οι “ταπεινές” σαρδέλες που στην πραγματικότητα είναι μόνο “ταπεινές” στην τιμή, αφού υπερέχουν πολλών άλλων ψαριών και σε γεύση και σε διατροφική αξία είναι ιδαίτερα απολαυστικές όταν φτιάχνονται με σούμα και μουστάρδα!

Για την μαρινάδα:

1/2 κιλό φρέσκες σαρδέλες
1/2 κούπα ελαιόλαδο
Μισό ποτήρι ΣΟΥΜΑ*
2 κ.σ. μουστάρδα (καυτερή)
2 κ.γ. πολτός σκόρδου
1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
Αλάτι, Πιπέρι, λίγο μπούκοβο, θυμάρι, δεντρολίβανο.

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις σαρδέλες από τα εντόσθια και αφαιρούμε εάν θέλουμε το κεφάλι.
Σ’ ένα μπολ βάζουμε τα υλικά της μαρινάδας και ανακατεύουμε.
Σ’ ένα ταψί βάζουμε τις σαρδέλες στρωμένες και τις περιχύνουμε με την μαρινάδα μας.
Τις αφήνουμε για 1 1/2 ώρα στο ψυγείο σκεπασμένες με μεμβράνη.
Στη συνέχεια τις τοποθετούμε σε λαδόκολλα και τις ψήνουμε στους 180 βαθμούς πάνω κάτω. για περίπου 15 λεπτά.

*Η σούμα είναι ένα άχρωμο οινοπνευματώδες ποτό που παράγεται από την απόσταξη στεμφύλων σταφύλης. Ανήκει στην οικογένεια του τσίπουρου και είναι παρόμοια με την κρητική τσικουδιά/ρακή, την κυπριακή ζιβανία και την ιταλική γκράπα. Η περιεκτικότητά της σε αλκοόλ διαφέρει ανάλογα με τα γούστα του κάθε παραγωγού, αλλά συνήθως κυμαίνεται γύρω στους 50 βαθμούς. Είναι παραδοσιακό ποτό της Ρόδου και άλλων νησιών του ανατολικού Αιγαίου.

Τέλος αξίζει να αναφερθεί ότι επειδή η Σούμα ειναι οινοπνευματώδεις ποτό σαν την Ρακί μπορεί στη συνταγή να αντικατασταθεί και με άλλο οινοπνευματώδη ποτό
ploumistos

ΣΕΦ ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ

https://www.facebook.com/pbaniliahttps://www.facebook.com/pbanilia
https://www.facebook.com/marinoudi.anastasia

Διαφήμιση