Αρχική Ευζωία Οι αποτυχημένες εξωσωματικές δεν αυξάνουν τον κίνδυνο διαζυγίου

Οι αποτυχημένες εξωσωματικές δεν αυξάνουν τον κίνδυνο διαζυγίου

0
Διαφήμιση

Καθησυχάζουν οι επιστήμονες τα ζευγάρια που φοβούνται ότι οι πιθανές απογοητεύσεις από τις διαδοχικές προσπάθειες απόκτησης παιδιού με εξωσωματική και το στρες που συνεπάγεται για τους δύο συντρόφους η σχετική θεραπεία υπογονιμότητας ίσως οδηγήσουν στον χωρισμό.

Νέα πορτογαλο-δανική επιστημονική έρευνα που βασίστηκε σε στοιχεία από σχεδόν 43.000 γυναίκες στη Δανία κατέληξε στο ότι σε διάστημα 16 ετών, περίπου το ένα πέμπτο (20%) των ζευγαριών χώρισαν, αλλά δεν υπήρξε κάποια διαφορά ανάμεσα στα ζευγάρια που οι γυναίκες είχαν υποβληθεί σε θεραπεία υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και σε εκείνα που οι γυναίκες είχαν γεννήσει κανονικά.

 «Παρόλη την ένταση που μπορεί να φέρει η υπογονιμότητα, η θεραπεία υποβοηθούμενης αναπαραγωγής στην πραγματικότητα μάλλον ωφελεί τη σχέση ενός ζευγαριού, επειδή τους αναγκάζει να βελτιώσουν την επικοινωνία τους», αναφέρουν οι ερευνητές.

Σύμφωνα με τη μελέτη πάντως, τα περισσότερα ζευγάρια που προσπαθούν για εξωσωματική (η οποία αποτελεί συνήθως την ύστατη καταφυγή σε περίπτωση παρατεταμένης υπογονιμότητας), βιώνουν μικρότερο ή μεγαλύτερο στρες και άγχος, λόγω και της αβεβαιότητας της κατάληξης της θεραπείας.

Διαφήμιση