Αρχική Καταστροφές Στη νότια Λέσβο οι περισσότερες ζημιές – Μια γυναίκα εγκλωβισμένη!

Στη νότια Λέσβο οι περισσότερες ζημιές – Μια γυναίκα εγκλωβισμένη!

0
Πηγή: Lesvonews
Διαφήμιση

Αναφορές για μεγάλες ζημιές και εγκλωβισμό μιας γυναίκας υπάρχουν στο χωριό Βρίσα του Πολιχνίτου, στη νότια Λέσβο όπου σύμφωνα με πληροφορίες έχουν καταρρεύσει πολλά σπίτια του οικισμού, μετά τον ισχυρό σεισμό των 6,1 Ρίχτερ. 

Το σπίτι της εγκλωβισμένης γυναίκας είναι υπό μερική κατάρρευση, ενώ δεν υπάρχει καμία επαφή των πυροσβεστών με τη γυναίκα παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειές τους

Στο χωριό έχουν αναφερθεί μεγάλες ζημιές και, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν καταρρεύσει πολλά σπίτια του οικισμού. 

Όπως δήλωσε η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου υπάρχουν περίπου 10 τραυματίες, ενώ ο στρατός στήνει σκηνές στο γήπεδο του Πολιχνίτου.

Μαζί με την ομάδα της ΕΜΑΚ που μεταβαίνει στη Μυτιλήνη με το Σινούκ της Αεροπορίας Στρατού θα είναι και ένας εκπαιδευμένος σκύλος για τις έρευνες μέσα στα χαλάσματα.

Στο χωριό έχουν αναφερθεί μεγάλες ζημιές και, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν καταρρεύσει πολλά σπίτια του οικισμού.

Λίγο νωρίτερα, ο αντιδήμαρχος Πλωμαρίου Μανώλη Αρμενάκας είχε αναφέρει ότι κατέρρευσαν παλιά σπίτια στον οικισμό του Πλωμαρίου, καθώς και ο τρούλος του ναού του Αγίου Παντελεήμονα.

Επίσης, έκλεισαν λόγω κατολισθήσεων ο κεντρικός δρόμος Μυτιλήνης – Πλωμαρίου στο ύψος του Αγίου Ισιδώρου και ο δρόμος προς την Μελίντα. Ο κ. Αρμενάκας είπε ακόμη ότι ζημιές έχουν αναφερθεί και στον οικισμό της Πλαγιάς.

Παράληλλα, ο αντιπεριφερειάρχης Λέσβου Ευστράτιος Κύπελης, μιλώντας στο κρατικό κανάλι έκανε γνωστό ότι μία γυναίκα στο χωριό Πέτρα έχει τραυματιστεί στο πόδι.

Ο δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς ανέφερε από την πλευρά του ότι δεν υπάρχει καμία αναφορά για σημαντικές ζημιές. Μικρές ζημιές, όπως είπε, έχουν αναφερθεί στην πόλη της Χίου και στο χωριό Κάμπος.

Εκτός από το Πλωμάρι, προβλήματα υπάρχουν σε Βρύσα, Βατερό, Βασιλικά και στον Πολίχνιτο,Στη Βρύσα έχει καταρρεύσει ο τοίχος του σχολείου.

Με ελικόπτερο μεταβαίνει στη Μυτιλήνη ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, μετά τον μεγάλο σεισμό 6,1R που σημειώθηκε μεταξύ Λέσβου και Χίου. Μαζί του είναι ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης, κλιμάκιο του υπουργείου Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας, μηχανικοί, και ομάδα της ΕΜΑΚ

 https://www.youtube.com/watch?v=cbe0I65BJUU
 

Διαβάστε ακόμαΣεισμός 6,1 Ρίχτερ ανοιχτά της Μυτιλήνης – Ζημιές στο Πλωμάρι

Διαφήμιση