Αρχική Καταστροφές Σεισμός 6,1 Ρίχτερ ανοιχτά της Μυτιλήνης – Ζημιές στο Πλωμάρι

Σεισμός 6,1 Ρίχτερ ανοιχτά της Μυτιλήνης – Ζημιές στο Πλωμάρι

0
Διαφήμιση

Σεισμική δόνηση μεγέθους 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 15.28 στη θαλάσσια περιοχή νότια της Μυτιλήνης.

Ακολούθησε μετασεισμός 4,6 Ρίχτερ.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου το εστιακό βάθος ήταν 10χλμ.

Όπως μετάδωσε η ΕΡΤ ζημιές σημειώθηκαν στο Πλωμάρι, όπου έκλεισε από κατολίσθηση ο δρόμος ενώ υπάρχουν αναφορές για πτώση σοβάδων.

Σύμφωνα με τον Μανώλη Αρμενάκα αντιδήμαρχο Πλωμαρίου, υπάρχουν πολλές ζημίες σε διάφορα κτήρια, παλιά και καινούρια, ενώ έχει πέσει και ένα καμπαναριό. Ανέφερε ότι κατέρρευσαν παλιά σπίτια στον οικισμό του Πλωμαρίου, καθώς και ο τρούλος του ναού του Αγίου Παντελεήμονα.

Επίσης, έχουν κλείσει λόγω κατολισθήσεων ο κεντρικός δρόμος Μυτιλήνης – Πλωμαρίου στο ύψος του Αγίου Ισιδώρου και ο δρόμος προς την Μελίντα, ενώ ζημιές έχουν αναφερθεί και στον οικισμό της Πλαγιάς.

Παράλληλα, ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός ανέφερε πως στη Βρίσα και στον Πολυχνίτο έχουν γίνει ευρείες ζημιές.

Όπως ανέφερε ο Ευθύμιος Λέκκας πρόεδρος του ΟΑΣΠ «υπάρχει κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού, ο σεισμός είναι της τάξης του 6,4 βαθμών. Αναμένεται και συνέχεια λόγω του μικρού εστιακού βάθους». Κάλεσε τους κατοίκους να μην μπαίνουν στα σπίτια τους ειδικά αν έχουν πέσει σοβάδες.

Όπως ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Λέσβου Ευστράτιος Κύπελης, μιλώντας στην ΕΡΤ, υπάρχουν αρκετές ζημιές σε σπίτια και έχουν καταγραφεί μόνο υλικές ζημιές. Στο χωριό Πέτρα μία γυναίκα έχει τραυματιστεί στο πόδι.

Διαφήμιση