Αρχική Επιχειρείν Προσπάθειες τόνωσης της ελληνο – τσεχικής επιχειρηματικής συνεργασίας

Προσπάθειες τόνωσης της ελληνο – τσεχικής επιχειρηματικής συνεργασίας

0
Διαφήμιση

Εκδήλωση υπό τον τίτλο “Territorial Workshop – Greece” πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Πράγα, με διοργανώτρια αρχή το International Chamber of Commerce της Τσεχίας (ICC Czech Republic) σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών και το Υπουργείο Βιομηχανίας και Εμπορίου της Τσεχίας.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση των Τσέχων επιχειρηματιών σχετικά με τις επιχειρηματικές και επενδυτικές δυνατότητες και ευκαιρίες που παρουσιάζει η Ελλάδα.

Οι ομιλητές της εκδήλωσης ήταν o Πρέσβης της Ελλάδος στην Τσεχία, κ. Ε. Ευθυμιάδης, ο Πρέσβης της Τσεχίας στην Ελλάδα, κ. J. Bondy, ο Διευθυντής της Πρώτης Διεύθυνσης Διεθνών Οικονομικών Πολιτικών του Υπουργείου Βιομηχανίας και Εμπορίου, κ. M. Pospisil, και ο Διευθυντής Πιστώσεων της Τσεχικής Τράπεζας Εξαγωγών, κ. J. Horacek.

Σύνφωνα με σχετικό ενημερωτικό σημείωμς της ελληνικής πρεσβείας στην Πράγα, ο Πρέσβης κ. Ευθυμιάδης αναφέρθηκε στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, στην τρέχουσα κατάσταση και τις προοπτικές των διμερών οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών στο εμπόριο και τις επενδύσεις, και στις ευκαιρίες που παρουσιάζουν τα εξαγόμενα προϊόντα και υπηρεσίες.

Ανέλυσε, επίσης, τα πλεονεκτήματα της Ελλάδος ως επενδυτικού προορισμού, τους αναπτυξιακούς στόχους της Ελλάδος ανά τομέα και παρουσίασε τις επενδυτικές ευκαιρίες ανά κλάδο, κάνοντας αναφορά στις επενδυτικές επιτυχίες της χώρας μας.

Ο Πρέσβης κ. Bondy παρουσίασε την τρέχουσα κατάσταση στις διμερείς οικονομικές σχέσεις και τις ευκαιρίες για τσεχικές εξαγωγές και επενδύσεις στην Ελλάδα.

Από την παρουσίαση του κ. Pospisil – ο οποίος, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε σε στοιχεία οικονομικών διμερών σχέσεων και εμπορίου και τις σχετικές προοπτικές – συγκρατείται η αναφορά στην επέκταση των δραστηριοτήτων του βουλγαρικού παραρτήματος του Czech Trade (του Τσέχικου Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών) και στη Βόρειο Ελλάδα.

 

Στην παρουσίαση του, ο κ. Horacek αναφέρθηκε στις δυνατότητες υποστήριξης των τσεχικών εξαγωγών που προσφέρει η Τσεχική Τράπεζα Εξαγωγών.

Διαφήμιση