Αρχική Υγεία - Διατροφή Διαφορετικά τα συμπτώματα του εγκεφαλικού στις γυναίκες από τους άνδρες

Διαφορετικά τα συμπτώματα του εγκεφαλικού στις γυναίκες από τους άνδρες

0
Διαφήμιση

Πολλές γυναίκες αγνοούν τις πρώιμες ενδείξεις και συμπτώματα του εγκεφαλικού επεισοδίου, επειδή δεν ξέρουν ποιες είναι!

«Το εγκεφαλικό εκδηλώνεται με μοναδικό τρόπο στις γυναίκες», δήλωσε η δρ Τσέριλ Κάρσελ, λέκτορας Νευρολογίας & Νευροεπιστημών στο Πανεπιστήμιο του Σύδνεϋ και ερευνήτρια στο ερευνητικό κέντρο George Institute for Global Health.

«Πολλές ασθενείς έρχονται στο νοσοκομείο με γενικευμένη αδυναμία, κόπωση, αλλαγές στη νοητική κατάστασή τους ή μειωμένο επίπεδο συνείδησης», δηλαδή με «άτυπα συμπτώματα» τα οποία «δυσχεραίνουν την άμεση διάγνωση του εγκεφαλικού από το προσωπικό του νοσοκομείου».

Τα τυπικά συμπτώματα του εγκεφαλικού είναι οι δυσκολίες στην ομιλία, η «πτώση» της μιας πλευράς του προσώπου και η αδυναμία σε μία πλευρά του σώματος, πρόσθεσε.

«Παρότι ένας στους έξι άνδρες εκδηλώνουν αυτά τα ευρέως γνωστά συμπτώματα… αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι οι γυναίκες έχουν λιγότερο χαρακτηριστικές εκδηλώσεις», πρόσθεσε μιλώντας στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα Coach Nine.

«Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι πολλοί εξακολουθούν να πιστεύουν λανθασμένα ότι οι γυναίκες δεν παθαίνουν εμφράγματα και εγκεφαλικά και πως αυτά είναι ανδρικά προβλήματα», συνηγόρησε η δρ Ανούσκα Πατέλ, καθηγήτρια Καρδιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Σύδνεϋ και επιστημονική υπεύθυνος του George Institute for Global Health.

Η αλήθεια είναι ότι η κακή διατροφή, η καθιστική ζωή, η υπερκατανάλωση αλκοόλ και το κάπνισμα μπορεί να οδηγήσουν και τις γυναίκες στο έμφραγμα και στο εγκεφαλικό, ενώ αυξημένο κίνδυνο εγκεφαλικού διατρέχουν και στη διάρκεια ή αμέσως μετά τον τοκετό!

Γι’ αυτό τον λόγο, η δρ Πατέλ τόνισε πως οι γυναίκες πρέπει να έχουν το νου τους και για τα άτυπα συμπτώματα που προαναφέρθηκαν, όταν αυτά είναι ανεξήγητα ή υποτροπιάζουν, διότι μπορεί να οφείλονται σε εγκεφαλικό.

 

 

Πηγές: tanea, http://www.georgeinstitute.org/news/stroke-more-severe-in-women-than-in-men http://coach.nine.com.au/2017/05/16/16/47/women-ignoring-signs-of-stroke

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here