Αρχική Προστασία - Αναπλάσεις Γιγαντιαίο εθνικό πάρκο προστασίας για τα Πάντα στην Κίνα

Γιγαντιαίο εθνικό πάρκο προστασίας για τα Πάντα στην Κίνα

0
Διαφήμιση

Η Κίνα σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα τεράστιο εθνικό πάρκο για τα Πάντα, τρεις φορές το μέγεθος του Yellowstone, του μεγαλύτερου εθνικού πάρκου των ΗΠΑ, στο πλαίσιο των προσπαθειών της για την ενίσχυση του άγριου πληθυσμού ενός από τα πιο απειλούμενα προς εξαφάνιση ζώα.

Η 10.476 τετραγωνικά μίλια (27.134 τετραγωνικά χιλιόμετρα) περιοχή που θα χαρακτηριστεί Εθνικό Πάρκο θα συνδέσει τα 67 υπάρχοντα καταφύγια Πάντα από έξι απομονωμένες οροσειρές. Εκφράζεται η ελπίδα η «συγχώνευση» να βοηθήσει τα υπό εξαφάνιση αυτά ζώα να ξανασμίξουν και να ζευγαρώσουν, εμπλουτίζοντας έτσι τη γονιδιακή δεξαμενή, ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Επιπλέον, θα υπάρξει μία ενιαία πολιτική προστασίας, η οποία μέχρι τώρα εφαρμοζόταν διαφορετικά από τις τρεις διαφορετικές επαρχίες Σιτσουάν, Γκάνσου και Σάαντσι.

Εκτιμάται ότι περίπου 1.864 πάντα απομένουν στην άγρια φύση, ενώ άλλα 200 ζουν σε αιχμαλωσία. Το πάρκο αναμένεται να προσφέρει προστασία σε άλλα 8.000 απειλούμενα είδη χλωρίδας και πανίδας και θα ακολουθήσει τα άλλα οκτώ εθνικά πάρκα της Κίνας.

Σύμφωνα με τα κινεζικά μέσα, περίπου 170.000 άνθρωποι θα πρέπει να μετεγκατασταθούν ώστε να δημιουργηθεί το πάρκο έκτασης 27.134 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Στους κατοίκους αυτούς θα προσφερθούν οικίες και εργασίες, κάποιοι εξ αυτών ως οδηγοί. Η απουσία τους από το πάρκο θα διευκολύνει την εύρεση μπαμπού για τροφή από τα πάντα.

«Η Κίνα θα διαμορφώσει ένα συνολικό σχέδιο για το εθνικό σύστημα πάρκων. Το πάρκο θα αποτελέσει ένα καταφύγιο για τη βιοποικιλότητα και θα παρέχει προστασία σε όλο το οικολογικό σύστημα», δήλωσε ο Χου Ρονγκ, διευθυντής της Ερευνητικής Βάσης Τσενγκντού για την Αναπαραγωγή των Γιγαντίων Πάντα στην επαρχία Σιτσουάν.

 

 

Πηγές: https://www.theguardian.com/world/2017/mar/31/china-to-create-giant-giant-panda-reserve-to-boost-wild-population http://db.silkroad.news.cn/en/2017/0401/271497.shtml http://china.org.cn/china/2017-03/31/content_40536380.htm

Διαφήμιση