Αρχική Προστασία - Αναπλάσεις Επιχείρηση καθαρισμού του όρους Έβερεστ από τα χιλιάδες σκουπίδια!

Επιχείρηση καθαρισμού του όρους Έβερεστ από τα χιλιάδες σκουπίδια!

0
Διαφήμιση

Οι υπεύθυνοι των ορειβατικών αποστολών από το Νεπάλ σχεδιάζουν να αποστείλουν κατά τη διάρκεια της άνοιξης δέκα τεράστιες σακούλες σκουπιδιών με ορειβάτες και οδηγούς στο όρος Έβερεστ, σε μία προσπάθεια να περισυλλέξουν τα απορρίμματα δεκαετιών που συσσωρεύτηκαν επί δεκαετίες.

Οι σάκοι αποστέλλονται ήδη στην κατασκήνωση βάσης του Έβερεστ ώστε να μεταφερθούν σε υψηλότερα υψόμετρα, σύμφωνα με τον Ντάμονταρ Παρατζούλι της Ένωσης Διοργανωτών Ορειβατικών Αποστολών του Νεπάλ, ενώ προβλέπεται τα σκουπίδια θα συλλεχθούν από ελικόπτερο.

Κάθε τσάντα μπορεί να χωρέσει μέχρι και 80 κιλά σκουπιδιών, καθώς και να «αγκιστρωθεί» στο ελικόπτερο με ασφάλεια ώστε να μεταφερθεί στη βάση.

Σύμφωνα με πολλές μαρτυρίες ορειβατών, είναι επείγον να αφαιρεθούν τα σκουπίδια που άφησαν προηγούμενες αποστολές στο βουνό, ειδικά προς τη δεύτερη κατασκήνωση βάσης, που οργανώθηκε το 2014, μετά τη χιονοστιβάδα που κόστισε τη ζωή σε 16 Νεπαλέζους οδηγούς.

Το 2015 η κατάσταση επιδεινώθηκε μετά από νέα χιονοστιβάδα, που προκλήθηκε από σεισμό και οδήγησε στο χαμό 19 ανθρώπων στη νότια βάση.

Προηγουμένως οι ορειβάτες έχουν αφαιρέσει 16 τόνους σκουπιδιών από το Έβερεστ, αλλά ο ακριβής αριθμός των σκουπιδιών που απομένουν είναι άγνωστος.

Εκατοντάδες ορειβάτες και οδηγοί επιχειρούν να κατακτήσουν την κορυφή του Έβερεστ κάθε χρόνο, κυρίως το Μάιο, όταν οι συνθήκες είναι πιο ευνοϊκές.

Πέρυσι, περίπου 600 ορειβάτες τα κατάφεραν, μέσω Νεπάλ ή Κίνας. Φέτος, ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί, λόγω των ορειβατών των οποίων οι αποστολές ακυρώθηκαν λόγω του σεισμού.

 

 

Πηγές: http://abcnews.go.com/Lifestyle/wireStory/expeditions-send-huge-trash-bags-clean-mount-everest-46437268 http://www.daily-sun.com/post/215635/Expeditions-to-send-huge-trash-bags-to-clean-Mount-Everest http://www.chroniclejournal.com/news/world/expeditions-to-send-huge-trash-bags-to-clean-mount-everest/article_5ce53b05-08d8-572e-9ff1-21f22a6cbba6.html

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here