Αρχική Τεχνολογία Infocom Security: ανάδειξη των αναπάντεχων ψηφιακών απειλών και οι απροσδόκητες τεχνολογίες ασφάλειας

Infocom Security: ανάδειξη των αναπάντεχων ψηφιακών απειλών και οι απροσδόκητες τεχνολογίες ασφάλειας

0
Διαφήμιση

Η πολύ μεγάλη επιτυχία και της 7ης διοργάνωσης του Συνεδρίου Infocom Security, αποτυπώνεται τόσο από τα ποσοτικά στοιχεία προσέλευσης, όσο και από τις πολύ θετικές εντυπώσεις που αποκόμισαν όσοι είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το διήμερο 29 και 30 Μαρτίου το Divani Caravel Hotel, όπου πραγματοποιήθηκε για ακόμα μια φορά το κορυφαίο συνέδριο για την ψηφιακή ασφάλεια και την αντιμετώπιση του ηλεκτρονικού εγκλήματος. Συνολικά, το συνέδριο προσέλκυσε πάνω από 2300 επαγγελματίες του τομέα της πληροφορικής (CTOs, CIOs, IT Managers, IT Administrators,  IT Security Managers, IT Auditors κλπ.) από μεγάλες εταιρείες και οργανισμούς του Ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα, αλλά και στελέχη επιχειρήσεων από το κανάλι της Πληροφορικής. Επίσης, παρευρέθηκαν φοιτητές, ακαδημαϊκοί, επιστήμονες και ερευνητές.

Αναφορικά με το περιεχόμενο του φετινού Infocom Security, μέσα από τις 46 παρουσιάσεις στην κεντρική ολομέλεια και τα 21 παράλληλα workshops, οι Έλληνες και Ξένοι ομιλητές του συνεδρίου κάλυψαν συνολικά το ζήτημα της ψηφιακής ασφάλειας, συνδυάζοντας business προσέγγιση για το IT Security παρουσιάζοντας στρατηγικές, τεχνολογίες και λύσεις, σε συνδυασμό με ένα ευρύτερο επιστημονικό και τεχνολογικό περιεχόμενο για το Cyber Security.

Με βάση το τίτλο του φετινού συνεδρίου “On the IT Roadmap – Expect the Unexpected”, οι περισσότερες παρουσιάσεις ανέδειξαν την μεγάλη πρόκληση που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι ειδικοί της ασφάλειας ανά τον κόσμο, που είναι από την μια πλευρά να εντοπίσουν έγκαιρα τους κινδύνους, αναπτύσσοντας κι εφαρμόζοντας σύγχρονες στρατηγικές ασφάλειας, τεχνολογίες νέας γενιάς και προληπτικές τεχνικές ελέγχου, ενώ από την άλλη πλευρά να ενημερώσουν και να προετοιμάσουν σωστά τις επιχειρήσεις προκειμένου να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τις αναπάντεχες απειλές.

Στο επίκεντρο πολλών ομιλιών βρέθηκε ο νέος Ευρωπαϊκός Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων (GDPR), εστιάζοντας στις απαιτήσεις συμμόρφωσης που πρέπει να ακολουθήσουν όλες οι επιχειρήσεις και οργανισμοί, αλλά και στο νέο πεδίο δράσης που ανοίγει για τις εταιρίες παροχής λύσεων και υπηρεσιών ψηφιακής ασφάλειας.

Επίσης, πολλοί ομιλητές ανέδειξαν το τοπίο των σύγχρονων ψηφιακών απειλών, δίνοντας έμφαση στις επιθέσεις Ransomware και τις ζημιογόνες επιπτώσεις για πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αφού για πρώτη φορά εταιρίες αυτού του μεγέθους, έρχονται αντιμέτωπες με μια τόσο σημαντική απειλή για τα δεδομένα τους. Επίσης, αναλύθηκαν τρόποι αντιμετώπισης των στοχευμένων και προηγμένων επιθέσεων και παρουσιάστηκαν νέας γενιάς λύσεις ψηφιακής ασφάλειας.

Αξίζει να αναφερθεί ότι για δεύτερη χρονιά, στο InfoCom Security διοργανώθηκε σε συνεργασία με την ομάδα του SecNews.gr ο διαγωνισμός Ethihak Contest δίνοντας τη δυνατότητα σε 70 Ethical Hackers, να αγωνιστούν εναντίον πολλών live στόχων, δοκιμάζοντας τις ικανότητες τους στην ανακάλυψη τρωτών σημείων στις πληροφοριακές υποδομές και στοχεύοντας στην ενδυνάμωση των αμυντικών συστημάτων έναντι των σύγχρονων απειλών.

Το InfoCom Security υποστήριξαν ως χορηγοί 50 κορυφαίες Ελληνικές και Ξένες εταιρίες που δραστηριοποιούνται στη παροχή λύσεων και υπηρεσιών ψηφιακής ασφάλειας, όπου στον εκθεσιακό χώρο του συνεδρίου είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τους επισκέπτες και να τους ενημερώσουν για τις δραστηριότητες τους.

Πλούσιο φωτογραφικό υλικό και βίντεο από τις παρουσιάσεις που πραγματοποιήθηκαν, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Συνεδρίου στο www.infocomsecurity.gr καθώς επίσης και στα Social κανάλια, στο Facebook, στο Twitter και στο YouTube.

Διαφήμιση