Αρχική Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Α.Π.Ε Δανία: Νέα υπεράκτια αιολικά πάρκα έως το 2021

Δανία: Νέα υπεράκτια αιολικά πάρκα έως το 2021

0
Διαφήμιση

Η κατασκευή του αιολικού πάρκου είναι σύμφωνη με τις κατευθυντήριες γραμμές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διότι «βοηθά την Ε.Ε. να επιτύχει τους στόχους ενέργειας και κλίματός της», ανακοίνωσε η Ευρωπαία Επίτροπο Ανταγωνισμού Μάργκρετε Βέσταγκερ.

Η Επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η συμβολή του έργου – που θα πραγματοποιηθεί στο τμήμα της Βαλτικής Θάλασσας – στην αύξηση του μεριδίου των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στη Δανία και τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, αντισταθμίζει τυχόν στρεβλώσεις του ανταγωνισμού λόγω της κρατικής στήριξης,

Το έργο των 600 μεγαβάτ θα είναι το μεγαλύτερο υπεράκτιο αιολικό πάρκο της χώρας, και αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία από το 2021, ενώ θα καλύπτει 80 τετραγωνικά χιλιόμετρα (72 τετραγωνικά μίλια), με δυνατότητα να παράγει αρκετή ηλεκτρική ενέργεια για περίπου 600.000 νοικοκυριά.

Επίσης, θα συνδέεται με δύο άλλα γερμανικά υπεράκτια αιολικά πάρκα και θα επιτρέψει την αύξηση της ανταλλαγής ηλεκτρικής ενέργειας μεταξύ των δύο γειτονικών χωρών.

Η κρατική επιδότηση θα ληφθεί με τη μορφή στήριξης στην τελική τιμή ηλεκτρικής ενέργειας στη συγκεκριμένη δανική αγορά, περίπου στα 50 ευρώ ανά μεγαβατώρα, για συνολική παραγωγή 30 τεραβατωρών.

 

Πηγές: http://abcnews.go.com/International/wireStory/eu-approves-danish-support-offshore-windfarm-46416656 http://www.cnbc.com/2017/03/28/the-associated-press-eu-approves-danish-support-for-offshore-windfarm.html http://europa.eu/rapid/press-release_IP-17-782_en.htm

Διαφήμιση