Αρχική Ανακύκλωση Κίτρινοι κάδοι για την ανακύκλωση χαρτιού στο Ηράκλειο

Κίτρινοι κάδοι για την ανακύκλωση χαρτιού στο Ηράκλειο

0
Διαφήμιση

Κίτρινους κάδους ανακύκλωσης χαρτιού τοποθέτησε ο δήμος Ηρακλείου. Οι κάδοι, που προορίζονται αποκλειστικά για την συλλογή χαρτιού, θα τοποθετηθούν αρχικά σε χώρους όπου απορρίπτονται μεγάλοι όγκοι χαρτικής ύλης, όπως είναι τα σχολεία και οι δημόσιες υπηρεσίες. Συνολικά αναμένεται η τοποθέτηση 60 κάδων σε περισσότερα από 40 σημεία σε ολόκληρο το Ηράκλειο.

Οι κίτρινοι κάδοι άρχισαν ήδη να τοποθετούνται, αρχίζοντας από την Λότζια και «εντάσσονται στον συνολικό σχεδιασμό της παρούσας δημοτικής αρχής, που έχει στόχο να καταστήσει την ανακύκλωση καθημερινή συνήθεια για τους Ηρακλειώτες», όπως ανέφερε ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός, αφού είδε από κοντά τους καινούργιους κάδους, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Χάρη Μαμουλάκη.

Παράλληλα τόνισε, ότι έχει ήδη γίνει μία σειρά ενεργειών προς την κατεύθυνση της ανακύκλωσης, όπως η επαναλειτουργία του ΚΔΑΥ, η τοποθέτηση μπλε κωδώνων για την ανακύκλωση γυάλινων αντικειμένων κά. Επίσης, προγραμματίζονται πολλές ακόμα δράσεις μέσα στο 2017, με έμφαση στην ενημέρωση των παιδιών στα σχολεία για τα πολλαπλά οφέλη της ανακύκλωσης.

Διαφήμιση