Αρχική Καταστροφές Νομοθετικός περιβαλλοντικός… αρμαγεδδών στη Βρετανία εξαιτίας του Brexit

Νομοθετικός περιβαλλοντικός… αρμαγεδδών στη Βρετανία εξαιτίας του Brexit

0
Διαφήμιση

Περισσότεροι από 1.100 περιβαλλοντικοί νόμοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης που καλύπτουν τους τομείς αυτούς θα πρέπει να μεταφερθούν στο δίκαιο του Ηνωμένου Βασιλείου, ώστε να διατηρηθεί η τρέχουσα περιβαλλοντική προσέγγιση της κυβέρνησης.

Ουσιαστικά το Brexit συνιστά απειλή για τις περιβαλλοντικές πολιτικές του Ηνωμένου Βασιλείου που καλύπτουν την ατμοσφαιρική ρύπανση, την ενεργειακή απόδοση και την προστασία της άγριας ζωής, σύμφωνα με το Κόμμα των Πρασίνων.

Η απόγνωση για μια εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ θα μπορούσε επίσης να οδηγήσει σε χαμηλότερα περιβαλλοντικά πρότυπα, όπως το ξέπλυμα των κοτόπουλων με χλώριο και οι ορμόνες στο βόειο κρέας, δήλωσε η βουλευτής του Κόμματος των Πρασίνων, Κάρολαϊν Λούκας.

Πολλοί περιβαλλοντικοί νόμοι ενδέχεται να είναι ανεφάρμοστοι, καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο δεν διαθέτει σύστημα για την εποπτεία τους, η οποία γίνεται επί του παρόντος από ευρωπαϊκούς οργανισμούς, ενώ η χώρα μπορεί επίσης να εγκαταλείψει όλους τους ευρωπαϊκούς οργανισμούς που υποστηρίζουν και αναπτύσσουν πράσινες πολιτικές.

Η Λούκας, μέλος της Επιτροπής Περιβαλλοντικού Ελέγχου, πραγματοποίησε έκκληση για μία «πράσινη εγγύηση», και τόνισε την ανάγκη να αρχίσουν αμέσως εργασίες για την εισαγωγή ενός περιβαλλοντικού νομοθετικού πλαισίου, προτού χαθεί πολύτιμος χρόνος.

«Αν και δεν το αναφέρει η κυβέρνηση, είναι σαφές ότι η βρετανική περιβαλλοντική πολιτική αντιμετωπίζει μία πληθώρα απειλών από το Brexit. Βασικοί νόμοι μπορεί να είναι ανεφάρμοστοι, οι δαπάνες σε κρίσιμα συστήματα ίσως κοπούν και νέες εμπορικές συμφωνίες θα υπονομεύσουν τους υφιστάμενους κανονισμούς», πρόσθεσε.

 

Πηγές: http://www.yorkshirepost.co.uk/news/environmental-policies-face-brexit-threats-mp-warns-1-8385815 https://www.theguardian.com/environment/2016/apr/19/vote-leave-eu-threaten-uk-environmental-policy-common-select-committee http://www.barrheadnews.com/news/15087549.UK_needs__Green_Guarantee__to_protect_environment_after_Brexit/

Διαφήμιση